Forventninger til fødselen

 

Fødselen nærmer seg med stormskritt, noe jeg føler jeg har sagt siden hvertfall uke 20, men nå gjør det faktisk det, og jeg vet ikke helt om jeg kan si det enda, men har begynt å slå meg til ro med at jeg kan gå noen dager på overtid, ville selvfølgelig ønske at han kom i går eller dagen før, men sånn er det ikke, og han finner vel snart ut at han vil hilse på, noe vi gleder oss veldig til. 

Når det gjelder selve fødselen så er det noe jeg har gledet meg helt utrolig mye til, fordi jeg vet så godt at kroppen er skapt for det, men gruer meg også veldig til hvordan jeg kommer til å takle smerten, for jeg tror egentlig ikke jeg er så god på det, når alt kommer til alt, men jeg tar ikke sorgene på forskudd. Jeg sitter gjerne å ser på og leser om tøffe fødsler, og kan ikke si jeg lar meg skremme, heldigvis. Jeg vet at vi er i de beste hender, og de vet akkurat hva de må gjøre, når de må gjøre det. Og om det da skulle ende i keisersnitt, så var ikke det den måten jeg så for meg at det skulle ende, men da ble det sånn til alles beste. Jeg vet jo ikke hva jeg går til, og vil derfor ikke grue meg unødig, selvom jeg er fullstendig klar over at det mest sannsynlig blir den værste fysiske smerten jeg skal igjennom noen sinne, hvertfall frem til jeg skal føde igjen. Jeg har innstilt meg på å prøve etter beste evne å høre på de rådene jeg får av jordmor, selvom jeg vet av erfaring at jeg blir lite samarbeidsvillig når jeg er i smerte, og kommer nok til å be om alt jeg kan få av smertestillende, noe jeg overhode ikke er negativ til. Det er bivirkninger på det meste, men om jeg kan slippe unna litt så gjør jeg gjerne det, og om det hadde vært farlig for barnet eller meg, så hadde det mest sannsynlig ikke vært lov, så det tar jeg med den største ro.

Det skal bli så utrolig godt å få kroppen for seg selv igjen, selvom det på dager som denne, når han er helt ekstremt aktiv er utrolig koselig å sitte bare å kjenne etter de små sparkene, så kommer nok til å savne det litt, men jeg kommer ikke til å savne plagene, med å ikke kunne reise seg på egenhånd, ikke kunne snu seg i søvne uten å vokne, ikke kunne ligge på hverken magen eller ryggen, ikke orke å rydde å støvsuge, eller å forlate huset. Jeg håper at jeg etter fødselen får litt mer energi, selvom jeg vet barsel og babytiden kommer til å kreve sitt. 


21 uker

VS


39 uker

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger

11 kommentarer

Maren

08.02.2016 kl.17:20

Åååhhh så spennende:). Blir sikkert herlig å få igjen kroppen sin også:):). Ønsker deg en flott mandag videre:):).

Mittfamilieliv

08.02.2016 kl.18:35

Spennende! Jeg fødte for 4 uker siden, og jeg gleder meg nesten til neste fødsel (når den blir..) - syntes det var en fantastisk opplevelse, selv om smertene ikke kan beskrives :) Masse lykke til!

Marlene

08.02.2016 kl.18:56

Mittfamilieliv: tusen takk, det kan nok være både en fin og traumatisk opplevelse, så får bare håpe på det beste :)

Therese

08.02.2016 kl.18:55

Så spennende!! Jeg har termin om 5 uker selv :O Masse lykke til!

Marlene

08.02.2016 kl.20:10

Therese: Tusen takk, masse lykke til du også :D

Constanza Marcela

08.02.2016 kl.18:58

oi det nærme seg nå ja =) lykke til masse <3

Marlene

08.02.2016 kl.20:09

Constanza Marcela: ja, gjør det nå, tusen takk :-)

Hverdagslykker

08.02.2016 kl.20:18

Så spennende! Ikke lenge igjen :)

ine amalie

09.02.2016 kl.01:23

lykke til :) fødselen er den mest fantastiske opplevelsen jeg har hatt :)

Marlene

09.02.2016 kl.10:53

ine amalie: tusen takk :-) gleder meg masse :)

fotogleden

14.02.2016 kl.23:05

Lykke til :)

Skriv en ny kommentar

hits