Barnets navn

Jeg elsker hemmeligheter, å vite noe ingen andre vet. Det var en utrolig spennende tid da vi fant ut om graviditeten, vi fikk en positiv test, og det var bare vi to som viste om det. Ingen andre, og vi kunne holde det hemmelig så lenge vi ville det, fordi det var var lille hemmelighet. Dagen testen var positiv var jeg ute å handlet litt babytøy, det minste jeg kunne finne, i nøytrale farger så klart, det var utrolig spennende og jeg var utrolig redd for at noen jeg kjente skulle se meg og avsløre meg, men det var det ingen som gjorde. En uke senere valgte vi å dele nyheten med de kommende besteforeldrene, som var i ekstase og gledet seg stort med oss. Vi var på en tidlig ultralyd i ca. uke 6 og fikk se et hjerte som slo, og fikk beskjed om at så lenge hjertet slo og alt så fint ut som det gjorde var det 98% sjanse for at dette ville gå bra. Vi ventet alikevell noen uker før vi delte det med noen flere. Det er en spenning i det, å vite noe ingen andre vet. 

Når vi senere fikk vite kjønnet var vi ikke i tvil om at vi ville dele det. Det er nok noe jeg ikke hadde klart å holde hemmelig uansett. Når vi kom litt lenger ut i svangerskapet og bestemte oss for navn, bestemte vi også at vi ville holde det for oss selv, vår lille hemmelighet. Men også mye for at vi var redde for reaksjonene på navnet vi hadde valgt, et navn vi syntes er kjempe fint, og som vi vil bruke på vår sønn, uavhengig av andres meninger om det navnet. Jeg var redd for at om andre hadde en mening om navnet at det ville farge mitt syn på navnet. Vi holder det derfor for oss selv. Det er nok vanskeligere for folk å ha en mening om det etter han er født og har fått navnet, enn nå som vi fremdeles kan ombestemme oss, som er en annen grunn. Om vi skulle finne et annet navn, og se at han ikke passer navnet vi fant til å begynne med, så kan det bli vanskeligere om folk allerede har begynt å bruke navnet vi hadde funnet til å begynne med. Vi opplever at veldig mange er veldig nysgjerrige på hva vi skal kalle ham, og for meg er det bare morsomt, for jeg føler ingen trang til å fortelle det, navnet kommer med nyheten om at han er kommet til verden, og det trenger ikke brukes før da. Navnet vi har valgt har vært et av mine favorittnavn siden jeg var ganske liten, jeg var imidlertid veldig i tvil om jeg ønsket å bruke navnet nå, da det er blitt veldig populært de siste årene, men vi ble enige om at vi syntes det var et fint navn, og hvor mange som heter det har ikke så mye å si, vi kjenner ingen som heter det, det finnes ingen garanti for at han ikke ender i barnehage eller skoleklasse med en som heter det samme, men det har man ikke uansett hvor kreativ du er. Det er dessuten ikke verdens undergang om det skulle bli tilfelle. Det viktigste er at det er et navn vi kan trives med, og som kler han, da betyr det lite hvor mange som heter det, eller hva andre tenker om det.

Valgte dere å holde navnet hemmelig? Hvorfor/hvorfor ikke?

Fikk dere noen uventede reaksjoner på navnet?

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger #navn

5 kommentarer

Hverdagslykker

11.02.2016 kl.19:55

Vi valgte å ikke vite kjønnet på babyen før fødselen, det synes jeg var utrolig spennende! Dog vanskelig å kjøpe inn alt, da det meste er kjønnspreget i dagens samfunn. I og med at vi ikke visste kjønn, holdt vi alternativene på gutte- og jentenavn hemmelig. Da frøkna ble født var det mange som var spente på både kjønn og navn, men vi har bare fått positive responser på navnet ihvertfall :D

Marlene

11.02.2016 kl.20:36

Hverdagslykker: Jeg kan tenke meg det var vanskelig å ha ting klart da ja, men veldig spennende :-) godt navnet ble tatt godt i mot også, håper det blir det her å :)

Hverdagslykker

11.02.2016 kl.20:38

SV: Det blir det nok helt sikkert! Deres barn og deres valg. Hva andre mener betyr lite, og når de har hørt det en gang eller to så faller det nok i smak! Vi har et veldig uvanlig navn, og folk har kommentert at de trengte å si det et par ganger før de ble vant til det, men de liker det nå :)

Marlene

11.02.2016 kl.21:45

Hverdagslykker: Ja, kommer nok til å si i fra om noen skulle kommentere noe på det, navet vi har valgt er kanskje litt i overkant normalt, og det er veldig mange som heter det, så forventer vel å få noe på det. Men det er det vi syntes er finest så da spiller det liten rolle hvor mange som heter det :-)

Nina Maria

11.02.2016 kl.22:07

Jeg er ikke en gang gravid nå, men når jeg blir det så har jeg navn klare til begge kjønn. Og jeg kommer til å kalle barnet for det navnet den dagen jeg får vite kjønnet. Jeg er svært dårlig å holde på mine egne hemmeligheter som jeg vett snart skal komme ut i dagens lys uansett, men selvsagt så er det jo litt spennende å holde ting for seg selv også :)

Skriv en ny kommentar

hits