Termin

I dag er dagen vi har telt ned til i ca. 283 dager endelig her, termindagen. I begynnelsen av svangerskapet var jeg sikker på at han ville vært her nå, men sånn ble det ikke. Helgen har vært relativt hektisk. Den begynte sent torsdag kveld/tidlig natt til fredag med at jeg tenkte jeg skulle rydde inn i skapet hvor hyllen hadde falt IGJEN, for sikkert 70-ene gang.

Jeg brettet klærne fint sammen, og prøvde å sette inn hyllen igjen, men den så ut til å ha blitt for liten, så jeg spurte om Jens kunne skru hyllen fast denne gangen, slik at det ikke skulle gjenta seg. Han fant frem drillen og begynte å skru.


Det endte til slutt i slagsmål, hvor skapet ikke hadde de beste oddsene, og mot sin vilje ble revet. Halv 2 var skapet nede, og vi kunne prøve å legge oss.Krigssone -.-

Jeg hadde ikke sovet mye natt til torsdag, og lite søvn ble det også natt til fredag, fra halv 6 til 7 fikk jeg sove, da jeg måtte opp igjen for å dra på kontroll hos legen. Planen for dagen var klar, jeg skulle til legen 8.20, for så å dra å kjøpe et nytt klesskap, slik at J kunne sette opp dette når han var ferdig på skolen for dagen, og få lastet det gamle inn i bilen og opp på dynga. Men legebesøket ble ikke helt som forventet da blodtrykket mitt hadde steget en del, pluss hevelser i bena og eggehvite i urinen, hun rådførte seg med fødeavdelingen, som ville ha meg inn for en grundigere sjekk. Og det ble snakk om igangsetting. Ikke helt etter min plan, men reiste nå hjem og ventet på at J skulle komme hjem fra skolen, så dro vi opp, fikk tatt CTG, som viste at baby hadde det fint, det ble også tatt et nytt blodtrykk, som ikke viste noe nytt, fremdeles høyt. Og etter en ultralyd som bekreftet at baby hadde det helt fint, med nok fostervann og bevegelser, ville legen legge meg inn, jeg var så utrolig utmattet og ville bare hjem å sove i min egen seng. Men det ville ikke hun at jeg skulle og heller ikke J, så jeg lot meg overtale til å bli over natten. Det ble enda en natt med minimalt med søvn. Det ble tatt nytt blodtrykk og ny urinprøve på morgenen etter, den viste ingen endring i urinen, og litt forhøyet undertrykk. Jordmoren fortalte igjen at det mest sannsynlig måtte bli igangsetting på meg. Jeg ble så utrolig nervøs, her har vi sittet å ventet på han så lenge, og når det blir snakk om at skal ut i løpet av nærmeste timene/dagene er jeg neimen ikke sikker på om jeg har så lyst alikevell. Det handler jo ikke om at jeg ikke vil ha han ut, men at jeg ikke vil bli satt i gang, da jeg er redd det kan skape unødvendig stress og ubehag for både lille og meg. Jordmoren gikk for å snakke med legen igjen, før jeg skulle snakke med han, men hun kom raskt tilbake og lettet meg med at det ikke ble noen igangsetting enda, ettersom de hadde sett feil på terminen min, og trodde jeg hadde termin 5/2 og ikke 15/2, og jeg kunne få lov til å dra hjem å slappe av frem til mandag. Jeg kan virkelig ikke huske sist jeg var så lettet. Vi dro hjem og jeg fikk slappe av noen timer mens J var ute å kjøpte nytt skap og satte opp det, også fikk jeg verdens fineste Valentinesbukett Nytt skap ble satt opp, og i går fikk vi ryddet siste rest, så det eneste som gjenstår nå er en tur på dynga med det gamle skapet, så er alt helt klart til at lille kan komme.

 

#gravid #svangerskap #40uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger

3 kommentarer

Hverdagslykker

15.02.2016 kl.19:56

Uff, kjedelig med svangerskapsforgiftning! Jeg ble også lagt inn med det i uke 34, satt i gang en uke senere. Men det er normalt at blodtrykket stiger litt på slutten :) Kroppen din er nok klar for å få baby ut nå, så om du blir satt i gang er nok kroppen med på det! Jeg fikk beskjed om at kroppen min ville jobbe i mot en igangsettelse iom det var så lenge til termin. God bedring og lykke til!

Marlene

15.02.2016 kl.19:58

Hverdagslykker: Takk, ja, blodtrykket og urinen var fin i dag, heldigvis, men skal nå sjekke det igjen på torsdag, for å følge opp, men satser på at lille kommer før det :-)

Maya Izabella

16.02.2016 kl.16:47

jeg gikk 5 dager over termin... uansett så skjer det snart =) Lykke til!

Skriv en ny kommentar

hits