Hva vi har

Jeg sitter nå igjen med eksamen, føles som en uke siden jeg leverte forrige, selvom det er noen måneder siden. Mye har skjedd siden da, store ting. William har blitt stor gutt, ett og ett halvt år gammel er han blitt, og barnehagegutt, det er helt sprøtt, den lille bylten som lå så fint på brystet mitt, så liten, så sårbar, helt hjelpesløs, er nå blitt en selvstendig liten kar med sterke meninger, og en vilje sterkere enn stål. En liten gutt som fyller livet med så mye glede. Det er vanskelig å forestille seg hvor heldige vi egentlig er som har han, det er så mye større enn oss, en situasjon som er helt utenkelig å sette seg inn i. Så utrolige heldige vi er, så heldig jeg er som har en som skriker om natten, en som virkelig kan provosere og gi meg hodebry. En som kan lyse opp dagen bare ved et blikk, eller et smil. Det er så selvfølgelig at det er sånn, det skal være sånn. 

Etter endt eksamen skal jeg i praksis på barneavdelingen på sykehuset, noe jeg gleder meg utrolig mye til, men som også gjør meg vettskremt. Helt siden begynnelsen av svangerskapet har jeg båret en uendelig frykt for å miste barnet mitt, jeg var redd for å bli for knyttet under graviditeten i frykt for at det ikke skulle gå bra, for det skjer, og det kan skje alle, de første tre månedene etter fødselen sov jeg lite, jeg lå å gråt hver natt i frykt for at mitt helt friske barn skulle dø fordi jeg ikke passet på, og denne frykten bærer jeg enda, den har selvfølgelig blitt mindre, men fremdeles tilstede, og det er noe jeg tenker på hver dag, og jeg er helt sikkert ikke alene om det. Også skal jeg nå jobbe med syke barn, og foreldrene deres, og jeg kan jo ikke sette meg inn i hvordan de har det, det er en helt utenkelig situasjon, og det skal ikke være sånn, barn skal ikke bli alvorlig syke, det er helt feil. Og nå skal det bli en del av min hverdag også, og jeg gleder meg selvfølgelig masse til det, å virkelig gjøre mitt beste for at de som er i situasjonen skal ha det så bra som mulig, jeg er forberedt på en tøff start, men jeg skal takle det. 

Nå sitter jeg som sagt med eksamen, første eksamen dette semesteret, før 8 uker praksis, eksamen, og 8 nye uker i praksis, og heldigvis en liten juleferie inni der :) Nest siste året på sykepleiestudiet, jeg tror det kommer til å gå veldig fort. Nå er det alt september, vips så er det jul, og sommerferie igjen, så sitter jeg plutselig med bacheloren, og om 2 år er jeg forhåpentligvis ferdig utdannet sykepleier også, og klar til å ta fatt på arbeidslivet. Det er et utrolig spennende yrke, men dog så mye å sette seg inn i og lære. 

Siden sist jeg oppdaterte her har vi gjort mye, vi har vært i Danmark på sommerferie, en liten tur i Gøteborg, Kristiansand dyrepark, og på Gaustatoppen 2 ganger. Vi har virkelig hatt en innholdsrik og fin sommer, opplevelser vi kan leve lenge på. Nå går vi inn i den kanskje fineste tiden av året, åh jeg virkelig elsker tidlig høst, når bladene begynner å visne, og det er litt kjølig ute. Vi var så heldige at vi hadde tid til å gå til barnehagen i dag, og det var sikkelig deilig, kaldt og godt, perfekt temperatur å gå i. Håper på flere slike morgener til uken, da jeg har hjemmeeksamen, og mulighet til å trille han til barnehagen, jeg syntes det er veldig koselig, og jeg merker at W også liker det godt, når vi triller til og fra, han roer seg på en helt annen måte når vi kommer hjem. 

Nå skal jeg skrive litt mer på oppgaven, før det er henting i barnehagen og helg. Det blir nok ikke så mye jobbing med eksamen i helga, men jeg har den jo i bakhodet, og er veldig fornøyd med at vi fikk den i dag, selvom det ikke er lagt opp til at vi skal jobbe i helgen. Da får man planlagt litt, og fordøyd oppgaven. Jeg sliter så med å komme i gang fort, men nå har jeg startet og da har jeg et godt utgangspunkt der :D

God helg

28.06.2017

Hei, nå er det en god stund siden sist. Nå er jeg endelig ferdig med andre året på sykepleien, og er endelig halvveis, alle eksamner er bestått, og jeg har endelig kunnet slappe av litt etter noen veldig hektiske uker, med skole og jobb. Nå har jeg ferie og skal ha ferie i litt over 3 uker til, og det er sååå deilig å ha tid med lillegutt igjen. Vi har minst mulig planer om dagen, og bare tar ting som det kommer. Vi har nok planer i sommer som det er, vi skal en liten tur til Gøteborg til helga, for så 10 dager til Danmark, så føler jeg nesten det er barnehagestart med en gang etter det, så det gjelder bare å nyte dagene mest mulig før lilleputt skal ut i verden. Det er så skummelt å tenke på at han skal begynne i barnehagen allerede, han blir så stor :´(I dag fikk jeg vite at jeg har fått praksisplass på barneavdelingen på sykehuset, som jeg ønsket. Men kjenner det er litt skrekkblandet fryd. Jeg ønsker virkelig å jobbe med barn, og kanskje også jordmor en dag, men jeg håper bare jeg takler det å jobbe med syke barn. Men da er det veldig greit jeg har muligheten til å ha praksis der gjennom skolen, og få god veiledning, før jeg eventuelt søker jobb der senere. Så en del av sommeren skal også gå til å lese seg opp på Pediatri.

 

14.05.2017

Heihei, jeg er ikke så flink til å oppdatere, men for tiden skjer det veldig mye. Jeg er ca. halvveis inn i siste emnet for semesteret, og det er myye å gjøre, i tillegg har vi akkurat flyttet butikken jeg jobber i, og det er mye å gjøre der, så i noen dager nå har jeg hatt doble dager, noe som har vært krevende, men nå er det 2 dager igjen til 17. Mai, og da regner jeg med det blir litt mindre å gjøre der, og litt mer tid til familien og skolearbeid. Føler omtrent ikke jeg ser William om dagen, men det er bare en liten periode nå som er sånn, så roer det seg, og vi skal ha masse tid sammen alle 3 i sommer. Vi har leid feriehus i Danmark til sommeren, og skal nok reise litt rundt når vi er der, blant annet til Legoland hvor jeg aldri har vært, selvom ikke W er så stor enda, så syntes jeg det er koselig å finne på litt sånt. Forhåpentligvis blir det bra vær hele uka så vi får vært en del på stranden også. Jeg ser virkelig frem mot sommer nå! 

Fra i går til i dag har meg og J, vært på Farris Bad for å lade batteriene litt, det var en del av bursdagsgaven min at vi to skulle dra dit, så J hadde leid Deluxe rom, med havutsikt, roser, sjokolade og Cava på rommet til vi kom. Det var virkelig deilig å bare være oss to, vi har ikke funnet på noe bare vi siden W ble født, sånn blir det naturlig nok, og jeg syntes det er bedre når vi har fri at vi finner på noe alle tre, men innimellom tror jeg også det er viktig å tenke litt på seg selv og være litt kjærester og ikke bare foreldre. Vi spiste en deilig middag, og koste oss i spaet i mange timer, utrolig avslappende. Jeg sovnet etter middagen i går, og sov fra 21-09 i dag, haha, trøtt ja... Så hadde vi frokost på rommet, før vi brukte de siste timene i spaet.


Her om dagen fikk William denne nydelige bunaden av venninnen til mamma som har ordnet, den ble så utrolig fin, og vi gleder oss virkelig til den store dagen nå, han har prøvd den så vidt på og han ble jo sååå fin (som han alltid er), så nå krysser vi bare fingre og tær for bra vær. 17. Mai er min absolutte favorittdag i året. Jeg bare elsker den gode stemningen og alt rundt, gleder meg som et barn :D
 

Nå er vi hjemme igjen, og jeg skal prøve så godt jeg kan å bruke resten av kvelden til lesing mot eksamen 29/5.

Ønsker alle en fin kveld, og en FANTASTISK 17. Mai, om jeg ikke rekker innom før :D

#17.mai #mamma #mammablogg #farrisbad #student #eksamen #jobb #barn #bunad #baby #flagg #bamse #bursdag #luksus #spa

 

Grilldag i solen

I dag har vi hatt en utrolig fin dag ute i solen, vi har grillet og virkelig kost oss. Vi var litt tvilende på vei ut, da det regnte litt når vi skulle dra, og det faktisk snødde og haglet i nabokommunen i følge de vi var på tur med. Men når vi kom frem skinte og varmet solen godt, og vi var ute i mange timer, før vi dro hjem til oss. Det er så koselig nå som William leker og er aktivt deltakende, selvom det var veldig koselig når han var baby også. Han har lekt i sanden, utforsket trærne, og studert gresset. Jeg har tatt masse fine bilder, men så har minnekortleseren min sluttet å virke :O Irriterende.. Det er nr. 2 på noen mnd. skjønner ikke hva som skjer med de, og jeg blir så frustrert når jeg ikke har mulighet til å få bildene over på pc, men jeg får vente til mandag å få kjøpt en ny, for det er jeg helt avhengig av, så mye bilder jeg tar :)Jeg håper på mye bra vær fremover, og flere slike turer.

Marlene

Lekeplassen

Et lite livstegn herfra, vi har kommet oss gjennom uken, tross sykdom, og mye skole.

I dag har vi vært en liten tur ute på lekeplassen siden det var så fint vær, uheldigvis er ikke fint vær nødvendigvis deilig vær å være ute i, for vi blåste nesten bort. Men sola varmet selvom vinden var litt sur, og vi koste oss. Det var ikke så mye for W å gjøre på lekeplassen enda, da det kun var store husker, og han er litt for liten til å skli, men han syntes det var spennende å gå rundt å se alikevell. Nå kan vi nok snart få kjøpt en sandkasse her, og hengt opp en huske, men sjansen er vel enda der for at det blir kaldt og snø igjen. Vi har hvertfall funnet sandkassen han skal ha, så bare vi kommer oss litt nærmere april så tenker jeg vi kan få satt den opp til han.

Nå har J kommet hjem, og de to sover så jeg sitter å prøver å bli ferdig med en oppgave som skal leveres innen midnatt :S 

Ønsker alle en fin helg :D

 

Grusomt å ha barn

Noe som slår meg er hvor populært det har blitt å klage, alt skal til en hver tid klages på å det skal brettes ut, man lager en blogg, eller skriver lange innlegg daglig på Facebook, og enkelte bruker Instagram. Og greit nok å klage altså, men hvorfor så voldsomt, og må du gjøre det så alle får det med seg? Jeg bryr meg ikke stort om det, jeg lar bare vær å lese det, folk må få gjøre som dem vil, men det som provoserer meg sikkelig dem som klager over hvor grusomt det er å ha barn, nesten som om barnet er en sykdom de har fått, og som de skal ha noen år fremover. Merk noen! Tiden hvor de ikke vil tilbringe noe særlig tid med deg kommer, fort! 

Jeg har vært mamma nå i litt over et år, det har vært det mest frustrerende året i mitt liv hittil, fordi det har skjedd så fryktelig mye, og det meste har vært helt nytt, ting har vært nytt for oss, men kanskje enda mer for W, og han har skullet lære seg å leve, det er ikke meningen det skal være enkelt for hverken barnet eller foreldrene. Vi har hatt mange søvnløse netter, og grytidlige morgner, vi har hatt dager hvor vi begge bare har grått. Men det er ingenting jeg ville gjort annerledes, ikke en eneste ting jeg ville endret på, for det har også vært det mest minneverdige, innholdsrike og absolutt beste året i mitt liv. Fordi jeg har fått verdens beste skatt, jeg har fått den fineste gutten i verden inn i livet mitt, en gutt full av kjærlighet, og en som ikke ville gjort noe vondt for noen i hele verden, en helt unik liten skapning. Men egenskapene er ikke unike for min gutt, slik er det for alle barn, det er ingen barn som er født slemme, ingen barn har et bevist ønske om å plage deg, de er ikke onde, om de våkner på natten, kanskje trenger de å vite at du er der, hvis de gråter er det noe som ikke stemmer, det er den eneste måten de kan fortelle at de ikke har det helt bra. Og mens du kan sitte å sette ord på hvor sliten du er, og hvor tungt det er å være mor, så kan barnet ditt bare gråte for å fortelle at han er sliten, og at det ikke alltid er like greit å være baby heller. 

Jeg hadde mange planer for barseltiden og permisjonen, alt han skulle få være med på sitt første år, jeg skulle være like aktiv i Hjelpekorpset, vi skulle på festival, og jeg vet ikke hva jeg ikke hadde planlagt, jeg hadde også en plan om å fortsette å studere fulltid, og starte på skolen igjen før han rakk å bli 6 måneder, jeg hadde nok en helt annen oppfatning av hvordan det egentlig skulle bli å få barn. Alle sier spedbarn sover masse (ikke den jeg fikk), få snakker om hvor vanskelig det kan være å amme, og hvor ufattelig mye pes du får om du ikke får det til. Vi slet med ammingen, noe som gjorde at vi var mye inne de første månedene, jeg fikk mange kommentarer og "gode" råd om hvordan det skulle gjøres, og selvom jeg visste jeg hadde gjort alt jeg kunne så var det så vondt å høre, og det at det nesten virket som om folk ikke trodde jeg visste det beste for mitt barn og meg selv. Men vet du hva, jeg har alikevell hatt det beste året i mitt liv, selvom det ikke ble som jeg hadde planlagt. Jeg tok hver dag som den kom, og var forsiktig med å planlegge for mye, for det var til syvende og sist en annen som bestemte hvor vidt ting gikk etter planen eller ikke, og det var helt greit. Vi fikk mange fine trilleturer, og så mange dager med bare kos. Vi har fått vært med på babysvømming i et halvt år nå, noe jeg er kjempe glad for, for da har vi hatt det som vår helt egen greie, hvor jeg vil tro vi kanskje har knyttet et enda sterkere bånd.

Missforstå meg rett, jeg klager, masse, jeg vet ikke helt hvordan jeg skulle klart meg om jeg ikke kunne klaget over dager med bare sutring, når ingenting er bra nok, våkenetter, tidlig morgner og alt annet som gjør meg sliten. Men jeg klager til min samboer, min mamma, jeg bretter det ikke ut på nettet, og legger ut om hvilken "drittunge" han er, for jeg vet med meg selv at han er ikke en drittunge, alle har dårlige dager, babyer og barn også, og de må også kunne ha utløp for følelsene sine, det er viktig for utviklingen deres. Jeg syntes så synd på de barna som blir fremstilt slik på nettet, en dag finner de kanskje det, og hvem vet hva de vil føle om det da, hva ville du følt hvis moren din hadde skrevet masse dritt om deg på nettet? Nei, jeg er ikke så dum at jeg ikke skjønner at de kanskje ikke mener det slik som de skriver det. Men skjønner alle det? Skjønner skolekameratene til barnet det når de blir så gamle, skjønner barnet det selv, andre? Fremtidige arbeidsgivere? Og hvilket lys setter det deg som forelder i, dersom en annen forelder i barnehagen eller på skolen leser dette? Eller arbeidsgiveren din? 

Jeg kommer ikke til å legge ut stort om W her, selvfølgelig blir han nevnt, og snakket om, ettersom han er den største delen av min hverdag, men jeg kommer ikke til å legge ut unødvendig mye informasjon om han, heller ingen bilder der man kan se ansiktet hans, da vi tenker at han skal få bestemme selv hvor vidt han vil eksponeres på nettet når han selv er gammel nok til det, ingen barn har vondt av det. Han er ikke mindre elsket på noen måte, jeg trenger ikke likes på bilder, og få kommentarer på hvor utrolig søt og vakker han er for å vite det. For meg så holder det at jeg vet det selv, selvfølgelig koselig når folk nevner det :) Det er heller ikke sånn at jeg aldri har lagt ut, for det har jeg, både da han ble født, og når han ble 1 år, det er ikke nødvendig, men vi valgte å gjøre det. 

Jeg har ikke til hensikt å rakke ned på dere som velger å legge ut bilder og informasjon om barna deres, for dere har nok en helt annen oppfatning enn meg, og jeg sitter ikke på fasiten, bare mine egne meninger.

-Marlene

 

Hjemme alene

I dag er samboeren bortreist, så jeg sitter hjemme alene, og har stresset så i ettermiddag for å få til å få laget middag, mens jeg har aktivisert, og prøvd å holde en trøtt og sliten gutt i sjakk før middag. Men det ble middag, og det i hele leiligheten, sånn er det når vi skal spise selv, men alt må læres, og han koser seg veldig med å få holde på med maten selv, så da føler jeg heller han får holde på, så får jeg heller rydde opp når han sover. Og det gjør han nå, men rotet skal få stå litt til :) I kveld skal jeg slappe av, fylle ut litt mer i disse bøkene om det første året, og se alt det jeg ikke får sett på tv når J er hjemme :D, også har jeg noen videoforelesninger jeg må få sett i løpet av denne uken.

William hadde 2 slike bøker fra før, men så har jeg hatt så fryktelig lyst på denne, og for litt siden måtte jeg bare kjøpe den. Hva gjør dere når dere er alene hjemme?

Marlene

Begynne å blogge her igjen?

Jeg har over en lengre periode blogget på nouw.com, jeg liker veldig godt den plattformen, men merker at jeg savner blogg.no, så jeg lurer på å begynne å blogge her igjen. Jeg blogger ikke fordi jeg har en plan om å bli toppblogger og ha mange lesere, men fordi jeg gjerne vil ha noe å se tilbake på, ikke det at jeg deler i det vide og brede, men alikevel koselig å se tilbake til. Og det som nå da er litt trist er at jeg ikke får med innleggene fra Nouw, men lurer på å fortsette her alikevel. Siden sist har lilleputt blitt 1 år. Han er verdens fineste gutt, han er snill og god, og deler det han har, spesielt når han ser at noen ikke har det helt bra. Han er rett og slett helt fantastisk, og dette året har vært helt utrolig, på godt og ondt kan jeg vel si, for bare fryd og gammen skal jeg ikke påstå at det har vært. Men det har vært det beste året hittill.

Jeg har begynt på skolen og jobb igjen, jeg går nå deltid sykepleie, og har litt over 2 år igjen før jeg er ferdig utdannet, det skal bli veldig fint. Ellers jobber jeg fremdeles i blomsterbutikk og koser meg med det. 

Jeg legger ved noen bilder fra det siste året fra Instagram :)


Marlene

2 uker

2 uker har gått utrolig fort, og lille vokser for hver dag, det er helt sprøtt å se hvordan han faktisk forandrer seg fra dag til dag. I dag er jeg også 100% sikker på at han smilte til meg og ikke bare lagde grimaser. Han er verdens snilleste baby, og gråter skjeldent, om det ikke er bading på gang, for det er han ikke veldig glad i. Ellers går dagene i amming, bleieskift og kos.

I dag har vi vært på vår første litt lenger trilletur for å møte bestemor, William's oldemor.

WishlistSitter å drømmer meg til jeg endelig kan orke å kle meg i noe annet enn tights og tynne gensere, og til våren. Det er så mye fint nå, og jeg har laget meg en grei liste med tøy jeg vil ha når kroppen er litt mer på plass :) Har også veldig lyst på et par Adidas Superstar, men klarer virkelig ikke bestemme meg for hvem, kan vel hende jeg ender opp med mer enn ett par. 

Julen 2014

Desember i fjor var en veldig fin måned, det var da vi skaffet oss vår første leilighet, jeg husker fremdeles den utrolige følelsen det var å ha skaffet seg sin egen plass, etter at Jens hadde bodd hos meg, hos foreldrene mine noen måneder. Det var så utrolig stas å handle inn alt vi trang, og ha ting der vi ville ha det, og styre selv. Vi dro også til Gøteborg, og Liseberg på julemarked og fikk masse julestemning. Skulle gjerne vært der i år også, men så mye som jeg har jobbet, og fordi det kanskje ikke er den beste prioriteringen nå som vi venter barn, så har vi spart det til neste år. Og jeg gleder meg kjempe masse allerede. Da har vi planlagt å reise med et vennepar som også har barn. 

DesemberUkene har bare flydd avgårde, og i morgen er det alt desember.

I går hadde Jens bursdag, så jeg stod opp 5.30 for å bake kake til han, og siden leiligheten vår ikke er av den største ble jeg nødt til å stå på badet å gjøre mesteparten, for at han ikke skulle våkne. Hahah, han ble hvertfall fornøyd med både gave og kake, senere på dagen var vi hos moren hans å feiret med familien hans. Julepynten er på plass, og jeg starter siste uke i praksis i dag! Det skal bli så utrolig deilig å jobbe litt mindre fremover. 

Håper alle får en fin dag og uke :)

#jul #advent #praksis #gravid #svangerskap #bursdag 

Jul


Jeg gleder meg alt for mye til jul, og jeg tror jeg har gledet meg siden midten av oktober nå, om ikke før, (det kan vel ha med å gjøre at jeg jobber i blomsterbutikk og at vi fikk inn så utrolig mye fint i midten av oktober). Det er noe som gjør det så spesielt, men vet ikke hva, for det meste jeg kan huske fra førjulstiden er egentlig jobb og stress. Men i år skal jeg ta det litt mer med ro, med tanke på at jeg er ganske langt på vei da, og helst vil holde han inne en god stund til. Jeg er snart ferdig med julegavene, så der er det stort sett bare innpakking og gave til kjæresten som gjenstår. Dette blir vår andre jul sammen, og forhåpentligvis siste uten barn. Vi skal feire med familien hans i år, siden vi feiret med min i fjor, det kommer til å bli kjempe rart tror jeg, da dette blir første gang uten mamma og pappa, og det er jo et godt stykke unna også, men man venner seg til alt. Fra neste år er det viktigste at vår nye lille familie er samlet, uansett hvor vi feirer. Nå teller jeg nesten dager til jeg kan pynte leiligheten.

Favoritt årstid

Jeg sier nok dette hver gang vi går inn i en ny årstid, men høsten er min favoritt årstid, alle fargene, lukten, og kulden. Og det nærmer seg jul :) 

#høst #oktober #jul

Helgetur

Nå har vi kommet oss hjem etter en fantastisk tur i Gøteborg, på et av de beste hotellene i byen, det vil jeg virkelig anbefale! Clarion Hotel Post i Gøteborg, et utrolig hjemmekoselig, og gjennomført hotell, med utrolig hyggelig ansatte!! Vi har begge gangene fått hotellrom i en av de øverste etasjene og har derfor hatt en kjempe utsikt, nå fikk vi i tillegg et av hjørnerommene, og hadde panoramautsikt utover byen. Dette er andre gangen vi er der, og vi liker det bare mer og mer for hver gang vi er der. Vi var en tur i Liseberg også, men der var ikke timingen den beste, på de kanskje 6 timene vi var der, rakk vi å ta 2 karuseller, så om vi skal dit en helg om sommeren igjen så blir det med sånn expresspass slik at vi slipper å stå i kø. Nå stod vi fra 40-80 min i kø, og det tar veldig mye tid, da blir det mer slitsomt enn koselig, men vi hadde en kjempe fin dag.Vi avsluttet dagen med favorittburgeren på Hard Rock Cafe

 Håper alle har hatt en fantastisk helg!

Marlene

Sykedag

Etter en natt med sykdom og uten noe særlig med søvn, sto jeg opp for å gjøre meg klar for jobb, og skjønte fort at det ikke gikk. Så i dag har jeg vært sengeliggende etter streng beskjed fra min "sykepleier" kjæreste, det er noe av det kjedeligste jeg kan tenke meg, så rastløs som jeg er, men jeg kjenner at det er ikke mye som hadde funket i dag allikevel. 

Imens jeg har ligget i senga har jeg fundert på nye måter å møblere soverommet på, løsningen vi hadde var ikke av den beste, vi hadde sengen inntill vinduet, noe som resulterte i at vi omtrent hadde putene i vinduskarmen. Men nå fikk jeg endelig viljen min å få ommøblert slik at vi heller satt skapet der som sengen stod, og sengen over til andre siden av rommet. Veldig dårlig forklart. 

Da vi ikke hadde mer brød, og det hadde ikke butikken heller, så prøver jeg nå å bake noen rundstykker, og om jeg bare hadde lest hele oppskriften før jeg startet hadde jeg kanskje sett at jeg blir ikke ferdig før seine natt, jaja, får håpe de blir gode hvertfall da.

I morgen skal vi prøve oss en tur til Risør, for å besøke foreldrene mine og spise litt middag der, før jeg skal på jobb igjen på mandag. Håper alle har hatt en fin helg :)

 

Sommeren hittil

Heisann, jeg har ikke vært så flink til å blogge, men tenker kanskje det endrer seg litt utover høsten. Selvom sommeren har vært preget av dårlig vær, har den vært fin. Jeg har vært på Kreta, konserter, båtturer, hytteturer, også skal vi avslutte ferien i Gøteborg.


Postgirobygget på Wrightegaarden er tradisjon
video:img1686

Ellie Goulding fra Slottsfjell, en helt magisk konsert, hun var virkelig bra live!!


I går hadde vi vært sammen i et år også, utrolig rart, kan omtrent ikke huske hvordan det var før vi ble sammen 


Begynner å kjenne høsten komme snikende, og det skal på en måte bli litt godt, i og med at sommeren har vært så dårlig, så får vi håpe på en fin høst. Kjenner det blir tøft å skulle begynne på skolen igjen, men dette skoleåret blir litt annet, Jeg skal bruke litt tid på å forbedre karakterer fra i fjor.

Håper alle har hatt en fin sommer og kveld

 Sydenferie - Kreta

Hei, nå er vi "endelig" hjemme etter en fantastisk varm uke på Kreta. Det har vært helt fantastisk, vi har spist lunsj ved middelhavet, ligget litt ved basenget, men det er ikke noe for meg, jeg er alt for rastløs til å ligge mange timer å sole meg, men litt farge har jeg fått. Det har ikke vært så mye som en sky på himmelen, eller et vindkast hele uken. Veldig kjedelig å komme hjem til regn, men litt godt også.

Utsikten fra hotellrommet
Chania


Sjøagurk 


Veldig mye bilder, men det får heller være

Marlene

Snart ferie
Nå har jeg akkurat kommet hjem fra jobb, og satt meg godt tilrette i sofaen, hadde egentlig bestemt meg for å ikke se denne episoden av Grey's Anatomy, siden jeg ble så fryktelig lei meg og skuffet forrige episode, jeg lever meg litt for mye inn i ting jeg ser på, å kan i værste fall grine resten av kvelden. Men nå gjør jeg det alikevel. 

Nå har jeg 2 dager igjen på jobb, før jeg skal ha 2 uker etterlengtet ferie, og en av dem på Kreta. Kan nesten ikke vente, syntes ikke det er så lenge siden det var 100 dager til vi skulle dra, og nå er det en uke igjen. Nå skal vi snart spise middag, og se på Det er lov å være blid, med Else og Ack Värmland, som faktisk er en utrolig morsom serie.

Håper alle har hatt en fin kveld :) 

Ny leilighet

Endelig er vi på plass i den nye leiligheten, og jeg tror nesten ikke det kunne vært bedre. Det er så lyst og trivelig her, vi kommer til å stortrives her, og det gjør vi allerede. 


I dag har vi hatt middagsbesøk. Og jeg har bakt Oreo muffins, som faktisk ble veldig gode :) 

Marlene

17 mai feiring

Vi startet dagen med en god frokost, før jeg hoppet inn i bunaden, og vi dro opp til byen for å se barnetoget der. Vi var litt sent ute, men rakk å se hele toget på vei ned igjen. Vi tok en tur innom oldemor og så innom bestemor, før vi reiste til Porsgrunn for å gå i borgertoget med Røde Kors der. Dagen gikk utrolig fort. Og tross veeeeldig såre og hovne føtter ble det en kjempe fin dag, med kjempe fint vær. En av foreldrene til røfferne lagde en røff ambulanse som vi hadde med i toget. Det ble veldig populært. 

Håper alle hadde en like fin dag med masse is, kake og pølser :)

Praksis, flytting, jobb

Heisann, nå så jeg det var lenge siden jeg hadde skrevet noe her, men det har sine grunner. Jeg har begynt i praksis, noe som er veldig spennende, selvom jeg nermest var stiv av skrekk den første uka, går det bedre nå, i tillegg til praksisen jobber jeg en del i blomsterbutikken også nå som det er mai, så er det en del å gjøre der også, så jeg har en del lange dager, hvor jeg går rett fra praksis til jobb. Heldigvis bare 3 uker igjen, og da er det flytting igjen også til vår nye leilighet. Akkurat nå har vi mellomlanda hos min mamma og pappa, fordi den nye leiligheten ikke er innflyttningsklar før i slutten av mai.I dag skal jeg jobbe ettermiddag/kveld, og det var litt deilig etter disse dagene at jeg kunne sove litt lenge, jeg har et stykke reise vei til der jeg har praksis så jeg må reise ganske tidlig om morgenen. Nå skal jeg lage meg litt frokost, og dusje før jeg snart må tenke på å reise. Heldigvis siste dagen denne uken at jeg skal dit, så har jeg frihelg, foruten om i morgen kveld på Mester Grønn.

Marlene

Noe av det kjedeligste

Noe av det beste jeg vet å gjøre når jeg er hjemme alene, er å gå å pusle med ting, rydde, vaske, og pynte. Jeg hater når det er masse rot over alt, og har i grunn vært veldig flink til å holde det ryddig og rent her. Men det er jo ikke alltid sånn. Det skal ikke så mye mer til enn en litt travel morgen, en middag, og en klesvask til før det ikke ser ut. Og motivasjonen til å holde det rent og ryddig, når leiligheten er full av mugg er ikke på topp, og det er heller ikke mange dagene til vi flytter ut nå. Nå har jeg ryddet, vasket litt og satt på oppvaskmaskinen, og da blir det fort litt kosligere.I går var jeg på café med studiegruppa, vi er ferdig med gruppeeksamen og har levert den, og følte da det var på plass med en liten feiring av det. På mandagen starter jeg i praksis, noe som skal bli veldig spennende i og med at jeg aldri har jobbet innenfor helse før. Resten av uken nå skal jeg jobbe, og slappe av og nyte de siste fridagene. Og nå skal jeg snart på øvelse med hjelpekorpset.

 

Ekkel start på dagen

Dagen fikk en relativ ekkel start, vi hadde sovnet fra vinduet på vidt gap, og vi vokner med en padde som har sneket seg inn vinduet. Heldigvis for meg så slapp jeg så se den, fordi Jens fikk heldigvis øye på den før den kom så mye lenger enn innenfor vinduet. Men guuud, om han ikke hadde forsovet seg, og jeg hadde blitt liggende der med en padde, jeg hadde sikkert løpt ut av leiligheten i bare trusa, jeg er så alt for redd for det meste som kan krype å gå av innsekter og slike typer dyr. Så nå må skal jeg slutte helt å lukke opp vinduer her i leiligheten. Det er heldigvis ikke så lenge til vi flytter, da leiligheten er veldig fuktig og full av mugg, og vi anser det som helseskadelig å bo her så veldig mye lenger.

I dag har vi vært litt i byen å kikket på forskjellige ting vi må ha til den nye leiligheten, kjøleskap og vaskemaskin. Vi har en plan om å kjøpe kjøleskapet brukt, men det er ikke så mange til salgs akkurat nå, så da er det litt vanskelig, men foreløpig har vi god tid, for vi overtar ikke den nye leiligheten før i slutten av mai. 

Nå skal vi snart spise middag, før det er befals og korpsmøte i Røde Kors

Liten påsketur

Nå har vi akkurat kommet hjem fra en liten båttur, jeg har vært med mamma og pappa i båten fra torsdag til i dag og Jens fra i går til i dag. Helt siden jeg ble født har vi feiret påske i båten tror jeg, men det er noen år siden jeg var med sist nå, så det var koselig å være med litt igjen, selvom jeg tror jeg er litt mer landkjær. Vi har vært i Valle og Kragerø. I Kragerø i dag har det vært masse greier med påskebad og markeder og liknende. Skjønner ikke at folk orker å bade nå. Det var hvertfall deilig å komme hjem nå :) Håper alle har hatt en fin påske så langt, jeg har i hvertfall det, og glemt litt at jeg har eksamen om 2 dager, det er sikkert ikke det lureste, men det har vært deilig å tenke på litt annet også. 
 

NY LEILIGHET

Endelig fikk vi svar, og vi har fått ny leilighet, det skal bli så fantastisk å ikke bo i kjeller, og få litt utsikt fra vinduene. Den er ikke større enn den vi har i dag, men det er en helt annen løsning, blant annet bare ett soverom, men for oss er det helt passelig. Kan ikke vente med å flytte, det skal bli så bra!

Spennende dag

I dag blir en utrolig spennende dag, som jeg har gledet meg veldig til. Vi skal på visning i en ny leilighet som jeg har helt utrolig lyst på. Men det var vist mange som var interesserte så det gjenstår å se, håper virkelig vi kan få den. Den er også innflytningsklar fra kontrakten vår går ut så det er jo helt ideelt. Det blir veldig spennende, om vi får den så har jeg allerede funnet soffa :D


En utrolig stilig og god soffa fra Bohus 

Nå skal jeg lese litt frem til vi skal på visning

Påskekos

I går var påskeharen innom en tur, for å levere oss påskeegg da han selv skulle på ferie og ikke fikk levert dem senere.

Så det gjenstår å se hva som skjuler seg der, og hvordan det går med dieten da, vi har bestemt oss for at vi får lov til å kose oss på påskeaften, på påskeaften har vi vært nesten 7 uker uten godteri, har savnet det utrolig mye faktisk, men når jeg ser hvor lite godteri som skal til for å dekke et dagsbehov så er det også skremmende, spesielt når jeg fint kunne spise en hel pose alene.

I går kveld hadde vi koselig besøk av et vennepar, vi spilte Alias, Scrable og så en film og hadde det veldig gøy.

Vi fikk også bestilt tur til Gøteborg til sommeren, gleder meg som en liten unge, haha, elsker Sverige

Vi skal bo på Clarion Post Hotel igjen, fordi det er et utrolig fint hotel, veldig sentralt, og de har et badebaseng på taket, i tillegg er det billig. Vi lurer litt på en liten tur til London også i løpet av sommeren/høsten, men vi får se hvor langt feriepengene strekker til.

Senere i dag skal vi en tur til Tjøme og besøke familien til Jens

Håper alle får en fin søndag :)

Endelig vår

Fra 11 pluss grader, til minus 2 på en natt, dette var det vi våknet til, innesnødd i leiligheten. Og jeg er såååå glad for at jeg har påskeferie nå og slapp å ut. Hadde egentlig tenkt å trene i dag, men foreløpig så holder jeg meg inne, med eksamenslesing og en kopp te.Satser på at all denne snøen er borte i morgen, og at resten av påskeferien blir varm og solrik.

15 kg på 3 måneder

Søndag ettermiddag, og jeg sitter fermdeles i pysjen og ser på ekstremt vekttap. Jeg er så utrolig glad jeg ikke er der. Men alikevell så hadde det ikke vært så alt for ille å mistet noen kilo før sommeren er her. Det er noe jeg har tenkt på hvert år så lenge jeg kan huske. Å så deilig det hadde vært å sett bra ut i bikini. Tenk så deilig å kunne kjøpe de klærne man syntes er fine, og så er de fine på deg. Men jeg har rett og slett vært for komfortabel til å gjøre noe med det. Og jeg har alltid tenkt slik at det er vanskelig for meg å spise det jeg må spise hvis jeg skal gå ned i vekt, eller spise sunt når man er så mye på farten som jeg er. En drøss med undskyldninger for å spise en plate med sjokolade, og masse god mat hver dag, og hvorfor det aldri passer å trene. Men jeg tenkte at når jeg flyttet nermere skolen og byen skulle alt bli enklere, da fikk jeg bedre tid, og hadde større frihet til å spise sunt, for da kunne jeg velge middag selv. Sånn ble det ikke, kjæresten min er verdens beste kokk, og eksprementerte med middagen hver dag, og lagde bedre og bedre mat, og vi trivdes ganske godt, vi likte å kose oss, vi spiste gjerne flere sjokoladeplater i uka. Kiloene kom snikende, og jeg hadde allerede noen kilo for mye. Det var påtide å gjøre noe. Jeg har tidligere slanket meg og gått ned 15 kg på rundt 3 måneder, hvordan? Spise 6 knekkebrød i løpet av dagen og spise kylling og brokkoli til middag. Kjempe effektivt, ikke veldig holdbart. 

Det gjelder å finne en varig løsning, noe du kan leve med resten av livet, for meg har vendepunktet blitt Prosjekt sterk, en bok som kombinerer mentaltrening, med styrketrening og riktig kosthold. Det viktigste når du skal gjøre en endring er å ha hodet med seg. Man må være klar på hvorfor man ønsker denne endringen. Og når det gjelder det å kvitte seg med noen kilo så er det mange fristelser man må belage seg på å stå over. Jeg tror ikke jeg har blitt tilbydt så mye kake og godis som de 5 ukene jeg har holdt på nå. Å det å takke nei, og se på at de andre koser seg, var veldig hardt i begynnelsen, og det kan være hardt enda, men jeg koser meg med det vi spiser nå. Vi har hatt samme menyen nå i 5 uker, litt kjedelig, men man kan gjøre mye ut av for eksempel kyllingfilet, poteter og grønnsaker for å piffe det opp, uten å gjøre det noe mindre sunt. Vi koser oss fremdeles på kveldene, selvom det ikke er sjokolade som står på bodet, mango er for eksempel minst like søtt, og da følger ikke dårlig samvittighet med :)

Treningen i denne boken er også kjempe fin, 3 dager i uka, med rundt 1 time trening, jeg bruker hvertfall en time. Jeg har desverre falt litt ut den siste uken, på grunn av eksamen og eksamen. Men så fort jeg har litt ekstra tid så skal jeg få lurt inn en økt. 

Uken som kommer er jeg nødt til å starte å lese til eksamen igjen, og vi skal levere utkastet på gruppeeksamen vi har hatt over 4 eller 5 uker nå, så det blir spennende å se hvilke tilbakemeldinger vi får på den. Så er påskeferien her, eller leseferie for min del, siste eksamen er 7 april, så er det 6 uker praksis, så er det endelig sommerferie til Kreta, å guuuud som jeg gleder meg, litt ekstra motivasjon til å miste noen kilo. Målet er å gå ned 20 kg, og jeg har allerede gått ned 7 så dette går riktig vei. 

Nå skal jeg ut av pysjen, og komme meg ut i snøen som kom i dag, sikkelig dårlig syntes jeg, våren var jo så godt i gang!

-Marlene

 

Les mer i arkivet » September 2017 » Juni 2017 » Mai 2017

gratisdesign av Tonjemt
hits