Endelig kom han

En uke på overtid kom endelig vår lille prins William, mandag 22/2 klokka 18.26. Etter en lang, kort og veldig tøff fødsel. 


Det har både vært veldig tøft og utrolig mye kos, og jeg vil ikke miste et sekund av det. I dag er han allerede 9 dager, og jeg kjenner allerede på at det går alt for fort.

#gravid #svangerskap #41uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger #overtid

Overtidsfordriv

Dag 2 på overtid, jeg hadde aldri trodd jeg skulle gå over, men er i grunn ikke så utålmodig lenger. Jeg er litt bedre i form, og slapper i grunn greit av, selvom jeg er alt for klar til å bli ferdig nå. Både i går og i dag våget jeg meg en tur til byen, noe jeg ikke har gjort på lenge, ikke helt likt meg, siden jeg godt kan gå i byen flere timer hver dag, men de siste 3 ukene har jeg stort sett holdt meg inne, rett og slett fordi jeg har vært i veldig dårlig form, forkjølet, og øreverk som ikke har gått over av seg selv, jeg har vært forkjølet siden jul, og hatt øreverk de siste 2 ukene, nå har jeg endelig fått noe for øreverken da, så det er på bedringens vei. 

Tror vi snart har prøvd alle triksene i boka for å starte fødselen, men uten hell, så vi får bare vente. I mens har jeg strikka en, og startet på nr. 2 av en kjappstrikket drakt. Den ble helt skjønn om jeg må si det selv, for er det noe jeg har funnet ut i løpet av graviditeten, så er det at jeg er egentlig ganske god til å strikke.

Den skulle liksom være i 0-6 mnd. men det er jeg litt tvilende til, håper hvertfall den passer noen uker, så har jeg startet på en i grønn i størrelsen større.

Satser på at den blir like fin :)

I dag er det 25% på alt på Barnas hus om man er medlem i kundeklubben deres, så jeg benyttet anledningen til enda mer shopping, selvom han har nok klær for en god periode nå, men syntes det er litt stas å kunne kjøpe noe litt ekstra fint og som kanskje koster litt mer, når man har mulighet og det er tilbud på det, så da ble det litt sommerull fra Lillelam, utrolig mykt og godt, og ikke minst utrolig fint, gleder meg masse til å bruke det på han.

Jakken er fra GAP og kom i posten i dag, den var ikke bare enkel å få tak i da de ikke sender utenfor UK, men heldig som jeg er så har jeg ei venninne som studerer der, som jeg da shippet den til, så sendte hun den videre til meg, tungvindt? Ja, men den var jo bare helt utrolig søt, og har en kjempe nydelig farge. Så nå blir han nok fin, bare han kommer seg ut snart. Jeg hadde sikkelig på følelsen av at det skulle skje i natt, men ingenting enda, så får bare fortsette å være tålmodig. Så kommer han nok om ikke alt for lenge. Skal til legen igjen i morgen for å få kontrollert blodtrykket, da det har vært noe høyt, men håper selvfølgelig jeg ikke rekker den timen, men det gjenstår å se. Har også fått time til overtidskontroll om en uke, 9 dager over termin, jeg liker ikke tanken på å gå så lenge over. Merkelig nok i går poppet det opp over alt syntes jeg hvor sløvt det var i Norge og hvor langt de lot det gå før de satt i gang fødselen, leste ikke artiklene for å skåne meg selv, men det er skremmende å tenke på syntes jeg, så jeg skal høre om det er noe legen kan gjøre for meg i morgen. 

#gravid #svangerskap #40uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger #shopping #overtidsfordriv #overtid

Termin

I dag er dagen vi har telt ned til i ca. 283 dager endelig her, termindagen. I begynnelsen av svangerskapet var jeg sikker på at han ville vært her nå, men sånn ble det ikke. Helgen har vært relativt hektisk. Den begynte sent torsdag kveld/tidlig natt til fredag med at jeg tenkte jeg skulle rydde inn i skapet hvor hyllen hadde falt IGJEN, for sikkert 70-ene gang.

Jeg brettet klærne fint sammen, og prøvde å sette inn hyllen igjen, men den så ut til å ha blitt for liten, så jeg spurte om Jens kunne skru hyllen fast denne gangen, slik at det ikke skulle gjenta seg. Han fant frem drillen og begynte å skru.


Det endte til slutt i slagsmål, hvor skapet ikke hadde de beste oddsene, og mot sin vilje ble revet. Halv 2 var skapet nede, og vi kunne prøve å legge oss.Krigssone -.-

Jeg hadde ikke sovet mye natt til torsdag, og lite søvn ble det også natt til fredag, fra halv 6 til 7 fikk jeg sove, da jeg måtte opp igjen for å dra på kontroll hos legen. Planen for dagen var klar, jeg skulle til legen 8.20, for så å dra å kjøpe et nytt klesskap, slik at J kunne sette opp dette når han var ferdig på skolen for dagen, og få lastet det gamle inn i bilen og opp på dynga. Men legebesøket ble ikke helt som forventet da blodtrykket mitt hadde steget en del, pluss hevelser i bena og eggehvite i urinen, hun rådførte seg med fødeavdelingen, som ville ha meg inn for en grundigere sjekk. Og det ble snakk om igangsetting. Ikke helt etter min plan, men reiste nå hjem og ventet på at J skulle komme hjem fra skolen, så dro vi opp, fikk tatt CTG, som viste at baby hadde det fint, det ble også tatt et nytt blodtrykk, som ikke viste noe nytt, fremdeles høyt. Og etter en ultralyd som bekreftet at baby hadde det helt fint, med nok fostervann og bevegelser, ville legen legge meg inn, jeg var så utrolig utmattet og ville bare hjem å sove i min egen seng. Men det ville ikke hun at jeg skulle og heller ikke J, så jeg lot meg overtale til å bli over natten. Det ble enda en natt med minimalt med søvn. Det ble tatt nytt blodtrykk og ny urinprøve på morgenen etter, den viste ingen endring i urinen, og litt forhøyet undertrykk. Jordmoren fortalte igjen at det mest sannsynlig måtte bli igangsetting på meg. Jeg ble så utrolig nervøs, her har vi sittet å ventet på han så lenge, og når det blir snakk om at skal ut i løpet av nærmeste timene/dagene er jeg neimen ikke sikker på om jeg har så lyst alikevell. Det handler jo ikke om at jeg ikke vil ha han ut, men at jeg ikke vil bli satt i gang, da jeg er redd det kan skape unødvendig stress og ubehag for både lille og meg. Jordmoren gikk for å snakke med legen igjen, før jeg skulle snakke med han, men hun kom raskt tilbake og lettet meg med at det ikke ble noen igangsetting enda, ettersom de hadde sett feil på terminen min, og trodde jeg hadde termin 5/2 og ikke 15/2, og jeg kunne få lov til å dra hjem å slappe av frem til mandag. Jeg kan virkelig ikke huske sist jeg var så lettet. Vi dro hjem og jeg fikk slappe av noen timer mens J var ute å kjøpte nytt skap og satte opp det, også fikk jeg verdens fineste Valentinesbukett Nytt skap ble satt opp, og i går fikk vi ryddet siste rest, så det eneste som gjenstår nå er en tur på dynga med det gamle skapet, så er alt helt klart til at lille kan komme.

 

#gravid #svangerskap #40uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger

Barnets navn

Jeg elsker hemmeligheter, å vite noe ingen andre vet. Det var en utrolig spennende tid da vi fant ut om graviditeten, vi fikk en positiv test, og det var bare vi to som viste om det. Ingen andre, og vi kunne holde det hemmelig så lenge vi ville det, fordi det var var lille hemmelighet. Dagen testen var positiv var jeg ute å handlet litt babytøy, det minste jeg kunne finne, i nøytrale farger så klart, det var utrolig spennende og jeg var utrolig redd for at noen jeg kjente skulle se meg og avsløre meg, men det var det ingen som gjorde. En uke senere valgte vi å dele nyheten med de kommende besteforeldrene, som var i ekstase og gledet seg stort med oss. Vi var på en tidlig ultralyd i ca. uke 6 og fikk se et hjerte som slo, og fikk beskjed om at så lenge hjertet slo og alt så fint ut som det gjorde var det 98% sjanse for at dette ville gå bra. Vi ventet alikevell noen uker før vi delte det med noen flere. Det er en spenning i det, å vite noe ingen andre vet. 

Når vi senere fikk vite kjønnet var vi ikke i tvil om at vi ville dele det. Det er nok noe jeg ikke hadde klart å holde hemmelig uansett. Når vi kom litt lenger ut i svangerskapet og bestemte oss for navn, bestemte vi også at vi ville holde det for oss selv, vår lille hemmelighet. Men også mye for at vi var redde for reaksjonene på navnet vi hadde valgt, et navn vi syntes er kjempe fint, og som vi vil bruke på vår sønn, uavhengig av andres meninger om det navnet. Jeg var redd for at om andre hadde en mening om navnet at det ville farge mitt syn på navnet. Vi holder det derfor for oss selv. Det er nok vanskeligere for folk å ha en mening om det etter han er født og har fått navnet, enn nå som vi fremdeles kan ombestemme oss, som er en annen grunn. Om vi skulle finne et annet navn, og se at han ikke passer navnet vi fant til å begynne med, så kan det bli vanskeligere om folk allerede har begynt å bruke navnet vi hadde funnet til å begynne med. Vi opplever at veldig mange er veldig nysgjerrige på hva vi skal kalle ham, og for meg er det bare morsomt, for jeg føler ingen trang til å fortelle det, navnet kommer med nyheten om at han er kommet til verden, og det trenger ikke brukes før da. Navnet vi har valgt har vært et av mine favorittnavn siden jeg var ganske liten, jeg var imidlertid veldig i tvil om jeg ønsket å bruke navnet nå, da det er blitt veldig populært de siste årene, men vi ble enige om at vi syntes det var et fint navn, og hvor mange som heter det har ikke så mye å si, vi kjenner ingen som heter det, det finnes ingen garanti for at han ikke ender i barnehage eller skoleklasse med en som heter det samme, men det har man ikke uansett hvor kreativ du er. Det er dessuten ikke verdens undergang om det skulle bli tilfelle. Det viktigste er at det er et navn vi kan trives med, og som kler han, da betyr det lite hvor mange som heter det, eller hva andre tenker om det.

Valgte dere å holde navnet hemmelig? Hvorfor/hvorfor ikke?

Fikk dere noen uventede reaksjoner på navnet?

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger #navn

Kjære familieJeg skjønner at det er flere enn oss som venter spent på lille, og jeg er utrolig takknemlig, for om dere er like opptatte av lille etter han er født som dere er nå, så får han all den oppmerksomheten han trenger og mer til. Dere har sendt meldinger stort sett hver dag i noen uker nå. Og i løpet av en dag har jeg fått nærmere 10 meldinger og telefoner om det ikke skjer noe snart. Terminen er om 5 dager i dag, og dere får selvfølgelig beskjed når han er her, men dere slår dere ikke til ro med det. Hver dag både ringer og tekster dere flere ganger om dagen for å høre om det skjer noe, og svaret er alltid det samme, her er det ingen forandring. Om jeg ikke svarer i løpet av minutter starter ringerunden for å høre om noen har fått noen oppdatering, noe som ender med enda flere meldinger og telefoner og en god porsjon frustrasjon. Det virker for meg som om det er en konkurranse om hvem som får nyheten først. Lille er ganske stor nå, og krever mye av min energi, noe som fører til at jeg ikke har så mye til overs, jeg sover det jeg kan, og prøver å bruke den energien jeg har på noe positivt, og å forberede meg på fødselen som er nært forestående. Jeg har derfor stort sett telefonen på lydløs nå, for å ha muligheten til å svare, eller ringe opp igjen når jeg orker det. Vi er kjempe spente på å møte vår lille gutt, og er nok mer spent og utålmodige enn dere, men det hjelper ikke det, han bryr seg ikke om vi er aldri så mange som venter spent på han, han kommer ikke før han er klar av den grunn. Han får den tiden han trenger, og jeg har nå slått meg til ro med at det fort kan bli 14 dager til.

Vi har besluttet å ikke informere om når han er på vei, vi vil ha denne tiden for oss selv, uten å føle på presset av at alle dere sitter å venter på en oppdatering for oss. Vi vil gjerne få møte han, og komme oss litt før vi informerer om noe, og det er det ingen av dere som tar skade av heldigvis. Denne tiden etter fødsel er veldig spesiell og en tid vi ikke får tilbake, og håper alle har forståelse for det. På Facebook har vi for lengst stengt veggene våre, og gjort det umulig for dere å tagge oss i innlegg og bilder uten at vi godkjenner det. Dessverre betyr ikke det at dere ikke kan dele nyheten på deres profiler, noe dere gjerne må gjøre, ETTER at vi har fått gjort det selv. Dette er vår nyhet og vi vil gjerne få dele den før noen andre gjør det.

Jeg vil unødig trå på noens tær og virke utakknemlig på noen måte, men vær så snille, hør en sliten gravid kvinnes bønn, vi informerer dere, så dere trenger ikke sende den meldingen hver eneste dag, jeg blir så frustrert og lei, og det bruker jeg en del energi på. Jeg skjønner selvfølgelig at dere ikke mener noe vondt med det, men med alt et svangerskap bringer med seg av plager, hormoner og forventning, er det ikke alltid slik det blir oppfattet.

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger #følelser #familie

Stelleplassen

Vi er så heldige å ha plass til en stellekommode på badet, noe som er veldig praktisk. Vi har ikke den største leiligheten og må innrede der etter, skulle gjerne hatt ett soverom til, slik at vi hadde litt bedre plass til tingene til lille, men sånn er det ikke nå, men vi har en utrolig fin leilighet som jeg er veldig fornøyd med. Vi endte opp med kommoden Malm fra IKEA, som er en romslig kommode, så kjøpte vi skuffeinndelere for å få litt mer oversikt, men med så utrolig mye klær han har allerede er det litt vanskelig, skuffene er allerede fylt til randen av klær fra str. 50-62 :) men blir vel fort litt mer oversiktelig når han skal begynne å bruke litt tøy.#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt 

Forventninger til fødselen

 

Fødselen nærmer seg med stormskritt, noe jeg føler jeg har sagt siden hvertfall uke 20, men nå gjør det faktisk det, og jeg vet ikke helt om jeg kan si det enda, men har begynt å slå meg til ro med at jeg kan gå noen dager på overtid, ville selvfølgelig ønske at han kom i går eller dagen før, men sånn er det ikke, og han finner vel snart ut at han vil hilse på, noe vi gleder oss veldig til. 

Når det gjelder selve fødselen så er det noe jeg har gledet meg helt utrolig mye til, fordi jeg vet så godt at kroppen er skapt for det, men gruer meg også veldig til hvordan jeg kommer til å takle smerten, for jeg tror egentlig ikke jeg er så god på det, når alt kommer til alt, men jeg tar ikke sorgene på forskudd. Jeg sitter gjerne å ser på og leser om tøffe fødsler, og kan ikke si jeg lar meg skremme, heldigvis. Jeg vet at vi er i de beste hender, og de vet akkurat hva de må gjøre, når de må gjøre det. Og om det da skulle ende i keisersnitt, så var ikke det den måten jeg så for meg at det skulle ende, men da ble det sånn til alles beste. Jeg vet jo ikke hva jeg går til, og vil derfor ikke grue meg unødig, selvom jeg er fullstendig klar over at det mest sannsynlig blir den værste fysiske smerten jeg skal igjennom noen sinne, hvertfall frem til jeg skal føde igjen. Jeg har innstilt meg på å prøve etter beste evne å høre på de rådene jeg får av jordmor, selvom jeg vet av erfaring at jeg blir lite samarbeidsvillig når jeg er i smerte, og kommer nok til å be om alt jeg kan få av smertestillende, noe jeg overhode ikke er negativ til. Det er bivirkninger på det meste, men om jeg kan slippe unna litt så gjør jeg gjerne det, og om det hadde vært farlig for barnet eller meg, så hadde det mest sannsynlig ikke vært lov, så det tar jeg med den største ro.

Det skal bli så utrolig godt å få kroppen for seg selv igjen, selvom det på dager som denne, når han er helt ekstremt aktiv er utrolig koselig å sitte bare å kjenne etter de små sparkene, så kommer nok til å savne det litt, men jeg kommer ikke til å savne plagene, med å ikke kunne reise seg på egenhånd, ikke kunne snu seg i søvne uten å vokne, ikke kunne ligge på hverken magen eller ryggen, ikke orke å rydde å støvsuge, eller å forlate huset. Jeg håper at jeg etter fødselen får litt mer energi, selvom jeg vet barsel og babytiden kommer til å kreve sitt. 


21 uker

VS


39 uker

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #fødsel #forventninger

Sykehusbaggen

Den berømte føde eller sykehusbaggen har stått pakket klar i noen uker, uten at vi har fått bruk for den enda, hva man trenger å ha med seg er vel for de fleste ganske individuelt, jeg pakker heller litt for mye enn litt for lite, oppholdet på sykehuset, om alt går etter planen er toppen 3 dager, og det er begrenset hva man får bruk for disse dagene, man har gjerne nok å henge fingrene i da.

Foruten om litt sminke og hårføner, så har jeg pakket, ammesalve, sminkeservietter, bind, shampoo, balsam og såpe til kroppen, deodorant, tannbørste og tannkrem, og ammeinnlegg.

2 joggedresser, og en singlet (mulig jeg bør ha en eller to til), pysjamas, store myke gode truser, sokker, tøfler, og innesko

Energi, og kamera :D

Til lille har jeg nok pakket litt i overkant mye klær, men klarer ikke velge, og kanskje får vi bruk for det. 

4 bodyer i str. 50

To pysjamaser med føtter og til å brette over hendene

2 bukser

En dress

Tynne ull luer, og sokker

Og hjemreisedress om ikke hentesettet blir ferdig, noe jeg virkelig håper det blir, for det er så utrolig søtt. Vi har bilstolpose som skal være utenpå, så mulig den dressen blir litt tykk, men det ser vi, den er nok litt stor sånn til å begynne med også.

Om jeg skulle mangle noe så bor vi ikke mer enn 15 min unna sykehuset, så det skulle ikke bli noe problem å få tak i det, men jeg liker å ha det meste klart, blir så stressa av tanken på at ting ikke er i orden når det er så nærme termin. Nå skal det nevnes at jeg pakket rett over nyttår, og begynte egentlig å stresse med det da, kontrollfreak? på noen områder.

Noe du hadde med deg/har planlagt å ha med deg som du tenker kan være nyttig? Tar gjerne i mot innspill :)

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #sykehus #sykehusbag

Uke 39På vei: 39+0

Igjen til termin:  10 dager

Kjønn: Gutt  ❤

Trimester: 3

Neste kontroll: 13/2

Innkjøp: En utrolig søt jakke jeg bare måtte ha

Bevegelser: Veldig aktiv den siste tiden, kjenner godt at han har mindre plass nå.

Utålmodig: Jepp

Navn: Hemmelig

Vann i kroppen: Noe

Melk  i brystene: Ja

Strekkmerker: Har fått en del nå mot slutten.

Tungt: Ja

Kynnere: Ikke noe jeg merker så mye til.

Hodet festet: Ja

Cravings: Sjokolade, sjokolademelk

Plager: Halsbrann, heeeele tiden, trøtt, andpusten og sliten i ryggen, dårlig søvn, mye strekk i musklene i magen og ryggen, og en del luftsmerter

Humør: Blir fort frustrert, stressa, og irritert, selvom jeg stort sett er blid :D

Høygravid: Ja

 

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt 

En sjekk for myeNoe jeg har syntes har vært vanskelig i løpet av svangerskapet, så er det "Når beveger baby seg for lite". Jeg vil unødig være hun som flyr ned dørene på sykehuset, fordi jeg er i tvil på om lille har det bra. Jeg tror han har ligget med ryggen ut stort sett hele svangerskapet, så de kraftige sparkene har jeg aldri kjent noe til, og det er slett ikke så mye bevegelse som jeg hadde trodd det skulle være, før jeg ble gravid. Men noen perioder er selvfølgelig mer aktive enn andre, det har vært når disse har avtatt jeg har vært i tvil. Og det har derfor blitt noen turer opp for å sjekke, ikke fordi jeg ikke tror alt er bra, for innerst inne så tror jeg at jeg vet det ikke er noe i veien, MEN så er det om det den ene gangen jeg slår meg til ro med at han er litt rolig, så er det faktisk noe galt, og i værste fall ender det ikke godt, jeg vet ikke om jeg hadde klart å hatt det på samvittigheten. Så etter det jeg håper ble min siste time hos jordmor i denne omgangen, fortalte at han hadde vært litt rolig de siste dagene, ringte hun opp å bestilte en CTG registrering. Og alt var som jeg regnet med heldigvis i skjønneste orden. Han vokser fint og har det bra, og er egentlig ganske ferdig til å komme ut. Det ble vel kanskje vår 5 sjekk til nå, selvom jeg blir litt brydd av det, så er det bedre med en sjekk for mye, enn en for lite. Jeg fortalte legen at jeg syntes det var vanskelig å vite når jeg skulle kontakte dem, og hun sa at om jeg er urolig, så med en gang, men dersom jeg var i tvil, så kunne jeg drikke noe søtt og kaldt og legge meg på venstre side, da skulle jeg kunne telle minst 10 spark i løpet av 2 timer. Nå er det 10 dager igjen til termin, så skulle vel tro det ble siste gang jeg skulle trenge å opp på grunn av lite liv, og samtidig håper jeg ikke det blir mange dagene til jeg skal tilbake alikevell, men neste gang er det forhåpentligvis på grunn av fødsel :)

#gravid #svangerskap #39uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt 

Siste rest

Kom på i går at vi hadde glemt å kjøpe gulpekluter, noe som kan være kjekt om vi får et gulpebarn. Og da passet det jo bra at Kid nå har 40% på alt til barn og baby.


Så ble det selvfølgelig litt ekstra også :) Men nå er alt i hus, foruten om at ikke hentesettet er helt ferdig enda, gleder meg veldig til å få det, men dersom ikke det rekker å bli ferdig til han blir født, så får vi bruke ulldressen fra Lillelam, selvom den nok er litt stor.


Baggen er ferdig pakket, og vi er veldig klare for å dra på sykehuset å få møte vår lille gutt <3#gravid #svangerskap #38uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt 

Uke 3838 uker på vei, noe som vil si at fosteret/babyen er 36 uker gammel, han skal være rundt 48 cm lang og veie 3190 gram, og omkretsen rundt hodet skal være ca. 34 cm. Og for hver dag som går blir han større, og jeg blir mer og mer utålmodig, og prøver alle triks i boka for å få i gang denne fødselen slik at vi endelig kan møte vår lille skatt. Nattesøvnen er fraværende, og eneste jeg har sovet de siste nettene er fra rundt 6 til 8.30, for da er det påtide å gå på do igjen, grusom halsbrann, og en rygg og et bekken som virkelig krangler, og jeg klager så mye jeg kan!! Får meg til å føle meg litt bedre tror jeg.

I går spiste vi sterk mat, var og kjørte på humpete veier, og jeg fikk til og med gått meg en liten tur ned og opp den seige bakken som er her vi bor, pluss et par ekstra runder i trappa. Fikk også høre at noen syntes at magen hadde sunket, noe jeg ikke ser selv, men det kan kanskje stemme. Føles ut som han ligger litt lenger nede hvertfall. I hele går kveld var magen helt stiv og hard og stikkende, det er vel sikkert bare modning eller kynnere, jeg har ikke merket så mye til kynnere hittil, så det kan vel være det jeg kjenner nå, med en blanding av modning, som jeg har merket veldig mye til de siste ukene. 

På vei: 38+2

Igjen til termin:  15 dager

Kjønn: Gutt  ❤

Trimester: 3

Neste kontroll: 4/2

Innkjøp: Ikke noe nytt

Bevegelser: Veldig aktiv den siste tiden, kjenner godt at han har mindre plass nå.

Utålmodig: Jepp

Navn: Hemmelig

Vann i kroppen: Noe

Melk  i brystene: Ja

Strekkmerker: Har fått en del nå mot slutten.

Tungt: Ja

Kynnere: Har hatt litt innimellom, men kjenner ikke noe mer enn at magen blir hard. Har derimot en del nedpress, og maserier.

Hodet festet: Nei

Cravings: Sjokolade, sjokolademelk

Plager: Halsbrann, heeeele tiden, trøtt, andpusten og sliten i ryggen, dårlig søvn

Humør: Blir fort frustrert, irritert og sur, selvom jeg stort sett er blid :D

Høygravid: Ja

 

Vet det er mange som er i mot å stresse med å få i gang fødselen, og sier man heller skal nyte den siste tiden, men det er lettere sagt enn gjort, og jeg regner med de fleste som sier dette har barn fra før, for jeg klarer virkelig ikke nyte denne tiden nå, med masse plager, fastlenket til sofaen. Første gang jeg har vært ute den uken her var i går, jeg er vanligvis utrolig rastløs, og gjør stort sett noe hver dag, de siste ukene har ikke det vært mulig. Jeg får slappet mye av, mer enn jeg noen gang har gjort før tror jeg. Samtidig som jeg er kjempe spent på fødselen, og ikke minst å få se den lille gutten, er så utrolig spent på hvordan han ser ut, og hvem han likner på. Og selvfølgelig få se at alt er bra med han. Ja, han kommer når han er klar, som alle sier, men det kan godt være nå :D

 

#gravid #svangerskap #38uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt 

Babyshower

Processed with VSCOcam with p5 preset

Jeg ble tatt litt på senga i går igjen, og ble veldig overrasket da nærmeste familie og venner hadde stelt i stand babyshower, og ordnet med bleiekake og kaker og gaver. Jeg merker jeg ikke er mest glad i så mye styr rundt meg, men det er egentlig en utrolig koselig tradisjon, for jeg kan se for meg det er enklere å være sosial og deltakende før babyen er her, enn etter, når det er mating, og skifting osv. Så da var det koselig å sitte å snakke og kose oss litt nå føre, samtidig skal det bli veldig gøy å vise frem lille når han bestemmer seg for å entre verden.Fikk masse søte små klær, og babynest som farmoren til lille har sydd til han, pluss den utrolig skjønne bleiekaken som det kommer til å bli synd å åpne, for den er så fin der den står :)

#gravid #svangerskap #37uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #babyshower 

Du vet du er gravid når...du aldri legger planer før 13, fordi du må rekke å sove ut etter natten.

...du nærmest kan gå uten mat i flere dager, før du plutselig blir så sulten at du sluker ALT du kommer over.

...du ikke kan lukke opp en dør uten å få den i magen

...du holder på å svette i hel i -10 

...du holder på å tisse på deg med en gang du har reist deg fra do

...du puster som en hvalross etter å ha tatt på sko, og egentlig bare har lyst å slappe av en time

...du er mest effektiv om natten, fordi du sover hele dagen

...å bøye seg er et tilbakelagt kapittel

...du virkelig ikke kunne brydd deg mindre om hvordan du ser ut, så lenge du er komfortabel

...kjæresten din må klippe tåneglene dine

...folk føler det som sin plikt å kommentere størrelsen din enten du er "for stor" eller "for liten"

...du tisser på deg, når du nyser

...du nærmest gråter når du ser babyklær 

...du bruker 3 forsøk på å parkere for å klare å få opp døra

...folk tror du ikke er interessert i å snakke om annet en baby, fødsler, amming, og søvnløse netter

...hver minste lille endring må sjekkes opp på ett eller annet forum, eller med føden

 

#gravid #svangerskap #37uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #duvetduergravid

 

 

 

37 uker

På vei: 37+1

Igjen til termin:  23 dager

Kjønn: Gutt  ❤

Trimester: 3

Neste kontroll: 4/2

Innkjøp: Noe klær, bamser, uro, himmel og madrass til vugge.

Bevegelser: Veldig aktiv den siste tiden, kjenner godt at han har mindre plass nå.

Utålmodig: Jepp

Navn: Hemmelig

Vann i kroppen: Noe

Melk  i brystene: Ja

Strekkmerker: Har fått en del nå mot slutten.

Tungt: Ja

Kynnere: Har hatt litt innimellom, men kjenner ikke noe mer enn at magen blir hard. Har derimot en del nedpress, og maserier.

Hodet festet: Nei

Cravings: Sjokolade, sjokolademelk

Plager: Halsbrann, heeeele tiden, trøtt, andpusten og sliten i ryggen, dårlig søvn

Humør: Blir fort frustrert, irritert og sur, selvom jeg stort sett er blid :D

Høygravid: Ja

Nå er jeg lei lei og atter lei. Gleder meg så uendelig mye til å få se den lille skapningen som gjemmer seg i magen. 23 dager igjen til termin i dag, og jeg er bare veldig klar. Baggen er ferdig pakket for 1 uke siden, senga er reid opp, og alt er i hus. Om han skulle bli født nå så er han ikke lenger regnet som prematur. Jeg vet selvfølgelig at han har det best i magen min så lenge som mulig, men jeg hadde likevel store planer om at jeg skulle prøve alt for å få fødselen i gang når jeg endelig nådde denne uken. Vel, har ikke blitt helt sånn enda, startet litt tidligere i uka med å vaske ned badet og kjøkkenet, planen var å ta resten av leiligheten dagen etter, men 2 uker uten søvn på natten har gjort sitt, og jeg er så sliten og verker i hele kroppen, så her er det minimalt med bevegelse for tiden, og jeg bytter mellom senga og sofaen. Ikke det som passer best for en som er så rastløs som meg, så det har blitt mye nettshopping. Rett før jul bestilte jeg den søteste uroen til å ha over senga, men der har det blitt mye kluss, for den har blitt sendt til feil adresse, jeg har hatt kontakt med posten hele veien, men de har dessverre heller ikke sett noe til pakken, litt frustrerende da jeg virkelig så frem til å pynte opp med den, og den kostet litt. Men har kontaktet hun som har laget den da, så får jeg håpe vi finner ut av det.Har bestilt en annen til å ha over vuggen da, og planen er at han skal ligge der til å begynne med, da det er litt lunere og mindre for han.


Og litt andre små ting, selvfølgelig. Et minne jeg gjerne vil ha er en avstøpning av hånd- og fotavtrykket hans når han er helt liten, og da fant jeg denne fine rammen med plass til både bilde og avstøpning. 

I dag har jeg fått bakt horn, noe jeg har snakket om å gjøre flere måneder nå, og da fikk jeg i samme slengen prøvd den nye kjøkkenmaskinen vi fikk til jul. Tenkte det kunne være greit å få fylt opp fryseren med noe enkel mat til lille kommer, men jeg er neimen ikke sikker på om de varer så lenge, så må nok bake en runde til. Søknaden om foreldrepenger fra NAV er endelig ferdig behandlet også, stod 10 uker, men tror det tok 4, så jeg er ganske fornøyd, hører så mange klager over nav, så hadde nesten gruet meg litt til å begynne å søke der, men det gikk lekende lett for min del :) Så nå håper jeg det er like enkelt med lånekassen, men der får jeg ikke søkt før etter fødsel. 

Håper alle har hatt en fin uke og helg til nå :)

Marlene

#gravid #svangerskap #37uker #februarbaby #momtobe #mammablogg #mamma #baby #babyboy #gutt #shopping 

30 dager igjen

Fant dette utrolig søte antrekket på H&M og måtte bare ha det, Ole Brumm er så søøøøt <3

Nå nærmer termin seg med stormskritt, noe jeg har gledet meg til veldig lenge, men som nå plutselig ble litt skummelt alikevell. Etter en liten omvisning på Føde- og barsel i går kveld skjønte jeg plutselig at denne vesle skapningen skal ut, og det kommer til å gjøre kjempe vondt! Jeg vet ikke hvordan jeg vil oppleve en fødsel, i og med at dette er første gang jeg skal igjennom det, men jeg tror jeg er dårlig til å tåle smerte, jeg blir nok litt vanskelig å ha med å gjøre, men jeg kommer meg igjennom, har jo ikke akkurat noe valg. Og jeg gleder meg jo på en måte enda, men nå er jeg veldig spent også. 30 dager igjen til termin i dag, og den tiden har gått helt sykt fort. De siste 6 ukene har bokstaveligtalt bare flydd avgårde. Jeg jobbet stort sett hver eneste dag i desember, noe som førte til at jeg måtte sykemelde meg 50% fordi jeg hadde så store plager med bekkenet. Selvom det virket litt uoverkommelig til tider, kom jeg igjennom det. Og nå har jeg en dag igjen på jobb før permisjonen. Selvom jeg ikke har jobbet i januar enda, så har jeg ikke akkurat kjedet meg enda. Vi har hatt så mye å gjøre frem til nå, men det roer seg litt nå. 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Om torsdagen hadde 3 venninner stelt i stand babyshower for meg :) det var veldig uventet, og utrolig koselig.


På tirsdag var vi i Oslo, på folketeateret og så Ylvis live. Det blir nok en stund til vi kan ta oss tid til sånt igjen, så det var koselig å gjøre noe sammen mens vi fremdeles bare er 2.

 

Processed with VSCOcam with g3 preset

Den utrolige kjæresten min hadde kjøpt gavekort på gravidmassasje til meg til jul som jeg brukte i går, det var utrolig deilig. Jeg var så trøtt i går at jeg knapt viste hvem jeg var. Men det er virkelig å anbefale.

Og ellers føler jeg ikke jeg har gjort annet enn å gå til kontroller. Vi har vært et parr ganger oppå føden og sjekket at alt har vært bra med lille, da han til tider er litt i overkant rolig. Selvom alt hver gang har vært i skjønneste orden, er det greit de tar det så på alvor at de skal ha oss inn på en liten sjekk alikevell. 

Begynner å bli veldig klar for å få han ut nå kjenner jeg, sliter med å gå på grunn av nedpress, finner ikke en eneste stilling som er god å ligge i, så søvnen er dårlig, og det skal ingenting til før jeg blir dødssliten så han kan egentlig finne veien ut nå. Jeg kommer nok til å savne de små sparkene litt, men så godt det skal bli å få ta på han, se på han, og kose med han <3#mothertobe #Farrisbad #gravid #mammablogg #svangerskap #ylvislive #babyshower #baby


Svangerskapsuke 30På vei: 30+0

Igjen til termin:  72 dager

Kjønn: Gutt  ❤

Trimester: 3

Neste kontroll: 17/12

Innkjøp: Ikke noe nytt.

Bevegelser: Han beveger seg mye, og reagerer på berøring, og lyder.

Utålmodig: Gleder meg veldig, men kan ikke si jeg er utålmodig allerede nå, syntes det er veldig koselig å ha han der.

Navn: Hemmelig

Vektøkning: 4 kg 

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene: Nei

Strekkmerker: Har fått noen nye, hadde noen fra før.

Tungt: Begynner å kjenne det nå

Kynnere: Vet ikke helt hvordan det kjennes, så da har jeg nok mest sannsynlig ikke hatt det.

Hodet festet: Nei

Cravings: Sjokolade, sjokolademelk, julebrus egentlig alt som er søtt

Plager: Halsbrann, heeeele tiden, trøtt, andpusten og sliten i ryggen, dårlig søvn

Humør: Vanlig, stortsett, men merker jeg blir fortere sliten, irritert og lei meg.

Høygravid: NeiNå er det bare 10 uker igjen til vi skal få hilse på lille, og jeg er så utrolig spent på hvordan han ser ut. Vi skal på ny ultralyd igjen om litt over 2 uker, så blir spennende om vi kan se litt av hvordan han ser ut, og kanskje hvem han likner på. Håper vi kan få noen fine bilder av han i hvertfall. Jeg er endelig ferdig med praksisen og har bestått, det var helt utrolig deilig, så foruten om en eksamen jeg skal forbedre, så skal jeg ikke på skolen igjen før til høsten :) Også har jeg jobb stortsett hele desember, før det blir litt mer avslapping.

I dag har jeg vært å sett på Putti Plutti Pott i Ibsenhuset, utrolig bra oppsetting, var til og med de samme som spilte som når jeg var der for maaange år siden, også spilte kusina mi der, så det var jo veldig gøy å se på!

Marlene

#gravid #svangerskap #uke30 #puttipluttipott #jul #advent #mamma #mammablogg

 

Tredje trimester

Jeg husker så godt at jeg syntes svangerskapet var så uendelig langt, og hvor fryktelig lange dagene var før ultralyden, hvor vi skulle få se han før føste gang, og finne ut av hvilket kjønn det var. Husker også jeg leste at etter uke 20 kom tiden bare til å rase avgårde. Og det har den virkelig gjort. Jeg priser meg lykkelig for hver dag jeg enda er frisk og rask. Jeg gleder meg helt utrolig mye til fødselen, men det kan ha noe med at jeg ikke klarer og ikke vil se for meg smerten enda. Gruer meg litt til å ikke være gravid lenger egentlig. Er veldig spent på hvordan det skal bli. Det er så koselig å kjenne han ligger å sparker og holder på, og hvertfall nå, som han har begynt å respondere på lyder og berøring, kjempe moro. Nå veier han 1100 gram og er 33,5 cm lang, og det er 87 dager igjen til termin. 

På vei: 28

Igjen til termin:  87 dager

Kjønn: Gutt  ❤

Trimester: 3

Neste kontroll: 17/12

Innkjøp: Ikke noe nytt.

Bevegelser: Han beveger seg mye, og reagerer på berøring, og lyder.

Utålmodig: Gleder meg veldig, men kan ikke si jeg er utålmodig allerede nå, syntes det er veldig koselig å ha han der.

Navn: Hemmelig

Vektøkning: 4 kg 

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene: Nei

Strekkmerker: Har fått noen nye, hadde noen fra før.

Tungt: Ikke tungt, men har begynt å kjenne vekten hans når han ligger på en bestemt måte.

Kynnere: Vet ikke helt hvordan det kjennes, så da har jeg nok mest sannsynlig ikke hatt det.

Hodet festet: Nei

Cravings: Sjokolade, sjokolademelk, julebrus egentlig alt som er søtt

Plager: Halsbrann, heeeele tiden, trøtt, andpusten og sliten i ryggen, har nok litt sammenheng med mye jobb

Humør: Vanlig, stortsett, men merker jeg blir fortere sliten, irritert og lei meg.

Høygravid: Nei

Jeg jobber ganske mye om dagen, jeg er i praksis, samtidig som jeg har en del vakter i blomsterbutikken nå som det nærmer seg jul, og flere blir det, men det er heldigvis ikke før jeg er ferdig i praksis om 2 uker. Praksisen går heldigvis veldig bra. Jeg er på en rehabiliteringsavdeling, noe som er veldig mye bedre enn å være på sykehjem, syntes jeg. Dette er en veldig motiverende jobb, det er en ganske stresset hverdag, men pasientene har så mye motivasjon, noe som gjør det mye enklere for meg å dra dit. Da jeg var på sykehjem hadde jeg utrolig mye dårlig samvittighet og hadde en klump i magen hver gang jeg dro derifra, fordi jeg så hvor lite livsglede pasientene der hadde. Jeg opplevde de bare ble objekter i en veldig stresset hverdag, hvor de ikke hadde mye de skulle sagt om hvordan de ønsket det. Og det var veldig vondt å være en del av. Jeg håper virkelig ikke det er sånn på alle sykehjem, men er redd det ofte kan være det. På rehabiliteringen skal de gjøre det meste selv, og de er motivert for det, pluss at vi har noe lenger tid til hver pasient, og jeg som student har jo bedre tid også til å sitte ned å snakke med pasientene. Og tross at jeg kjenner jeg er mer sliten nå, så gleder jeg meg til å komme på jobb. 

Nå er jeg også så godt som ferdig med julegavene, mangler vel 2, fikk hentet siste del av julegaven til Jens i dag også, så jeg håper virkelig det faller i smak hos han, for han ønsker seg jo ikke noe, så da blir det litt vanskelig, men føler jo jeg kjenner han så godt at det er ikke helt feil det jeg har kjøpt. I tillegg har han jo bursdag neste søndag, men den gaven kjøpte jeg heldigvis i slutten av august, eller begynnelsen av september, så den har jo ligget klar noen uker. En uke til første advent, og jeg klarer nesten ikke å vente på å få pyntet her. Julekalenderen vår henger klar, så har tyvstartet litt da. Håper kalenderen gir litt mer avkastning enn den gjorde i fjor, men det er jo spenningen som gjør mye.


#gravid #jul #bursdag #svangerskap #momtobe #mamma #mammablogg #julekalender #inspirasjon #inspirasjonjul #svangerskapsoppdatering

3 måneder igjen

I går var det akkurat 3 måneder igjen til termin, 12 små uker. Syntes det er helt utrolig å tenke på. Håper virkelig jeg slipper å gå over termin, og at han heller kommer noen dager før enn etter. Jeg var hos legen her om dagen og magen vokser som det skal. Og alt annet var også som det skulle, så da får jeg være fornøyd, selvom jeg er veldig sliten, trøtt og andpusten.På vei: 27+2

Igjen til termin:  97 dager

Kjønn: Gutt  ❤

Trimester: 2

Neste kontroll: 17/12

Innkjøp: Vi mangler nesten ingenting, ikke noe som er ytterst nødvendig hvertfall, vi mangler å få dyner, seng og vugge i hus, foruten om det så trenger vi sengetøy, sengekant, sengehimmel og uro til senga, pysjer og noen flere strømpebukser, og en babygym

Bevegelser: Han beveger seg mye, men har blitt en del roligere nå i det siste, han er rolig lenger sammenhengende, og tilsvarende med aktivitet.

Utålmodig: Gleder meg veldig, men kan ikke si jeg er utålmodig allerede nå, syntes det er veldig koselig å ha han der også.

Navn: Hemmelig

Vektøkning: 4 kg 

Vann i kroppen: Litt hoven i bena de siste dagene, men ikke noe jeg har vært veldig plaget med.

Melk  i brystene: Nei

Strekkmerker: Har fått noen nye, hadde noen fra før.

Tungt: Ikke tungt, men har begynt å kjenne vekten hans når han ligger på en bestemt måte.

Kynnere: Vet ikke helt hvordan det kjennes, så da har jeg nok mest sannsynlig ikke hatt det.

Hodet festet: Nei

Cravings: Sjokolade, sjokolademelk, julebrus egentlig alt som er søtt

Plager: Halsbrann, heeeele tiden, trøtt, andpusten og sliten i ryggen, har nok litt sammenheng med mye jobb

Humør: Vanlig, stortsett, men merker jeg blir fortere sliten, irritert og lei meg.

Høygravid: Nei

#gravid #svangerskap #mammablogg #mamma #baby

Noe så nært

Jeg er ikke så nære noen andre, jeg har ikke vært så nærme noen andre enn min egen mor da jeg en gang lå i hennes liv. Denne vesle lille skapningen som nå vokser inni meg. Som snart skal komme ut og bli et menneske, med egne meninger. Jeg har nok litt vanskelig for å forstå det. Det er noe av det mest normale som skjer, hver dag fødes det barn, noe som er så utrolig stort for dem som opplever det, men den vanligste ting i verden for en annen. Dette lille miraklet. Jeg kan ikke vente til vi skal få hilse på han, jeg har ønsket meg barn så lenge jeg kan huske, og nå skjer det, nå skal han jeg elsker og jeg bli foreldre. Vi skal få et lite barn som kommer til å være avhengig av oss, som kommer til å ta all vår tid, et lite barn som skal gi oss så mye glede, så mange nye bekymringer. Han skal være med oss resten av vårt liv, han skal gi livet et nytt perspektiv. 

Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å forstå det, at han har vært inne i magen min, frem til han kunne leve her blandt oss. Jeg kjenner han sparker, vet at han er der, men allikevel føles det så fjernt, jeg føler ikke noen form for nærhet. Jeg syntes det er kjempe rart å skulle snakke til han, synge for han. Jeg kan ikke se han, jeg bare vet han er der. Det er så rart hvordan noe så nært, kan føles så utrolig fjernt. Jeg hadde nok forventet at jeg skulle føle meg mer knyttet til han allerede nå, føle meg mer som en mamma, men det gjør jeg ikke. 

Morsinnstinktet vil komme, hvertfall når han kommer, men hittil er det veldig fjernt, nesten litt skummelt. Jeg tenker på det hele tiden, og elsker å kjenne han sparke, og kjenne hvordan han blir sterkere for hver dag, vite at han vokser som han skal, jeg er kjempe glad for at alt er bra med han, og håper virkelig at det fortsetter å være det. Jeg er evig takknemlig for å få sjansen til å bli mamma, for det er ikke noe man skal ta som en selvfølge. Jeg gleder meg masse til alt vi skal oppleve, å se at han vokse, og forhåpentligvis få noen søsken etterhvert.

#forventninger #gravid #baby #mamma #mammablogg

26+3

Fosteret er nå 31 cm langt, og veier ca. 900 gram. Om han skulle bli født nå så er det stor sjanse for at han vil overleve. Fosteret er i begynnelsen av denne uken 24 uker gammelt. Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes.På vei: 26+3

Igjen til termin:  97 dager

Kjønn: Gutt  ❤

Trimester: 2

Neste kontroll: 23/11

Innkjøp: Vi mangler nesten ingenting, ikke noe som er ytterst nødvendig hvertfall, vi mangler å få dyner, seng og vugge i hus, foruten om det så trenger vi sengetøy, sengekant, sengehimmel og uro til senga, pysjer og noen flere strømpebukser, og en babygym

Bevegelser: Han beveger seg mye, men har blitt en del roligere nå i det siste, han er rolig lenger sammenhengende, og tilsvarende med aktivitet.

Utålmodig: Gleder meg veldig, men kan ikke si jeg er utålmodig allerede nå, syntes det er veldig koselig å ha han der også.

Navn: Hemmelig

Vektøkning: 4 kg 

Vann i kroppen: Litt hoven i bena de siste dagene, men ikke noe jeg har vært veldig plaget med.

Melk  i brystene: Nei

Strekkmerker: Har fått noen nye, hadde noen fra før.

Tungt: Ikke tungt, men har begynt å kjenne vekten hans når han ligger på en bestemt måte.

Kynnere: Vet ikke helt hvordan det kjennes, så da har jeg nok mest sannsynlig ikke hatt det.

Hodet festet: Nei

Cravings: Sjokolade, sjokolademelk, egentlig alt som er søtt

Plager: Halsbrann, heeeele tiden, trøtt, og sliten i ryggen, har nok litt sammenheng med mye jobb, og at jeg er litt syk

Humør: Vanlig, stortsett, men merker jeg blir fortere sliten, irritert og lei meg.

Høygravid: Nei

#svangerskap #Gravid #mamma #mammablogg #gutt #baby

Graviditeten så lang

Nå er jeg godt over halvveis i graviditeten. Det er 98 dager igjen til termin. Jeg har ikke skrevet ned så veldig mye om graviditeten her eller andre plasser bortsett fra en og annen svangerskapsoppdatering, og tenkte derfor å skrive ned litt nå, for min egen skyld, i mens det meste er friskt i minne. 

11.06-15, var dagen vi dro til Kreta, og dagen vi skjønte at det kunne være en liten spire som hadde festet seg i magen. Det ble derfor en rolig uke, men en veldig fin uke, med avslapping og kos. 

20.06.15 testet jeg positivt og var ikke overasket, men selvfølgelig veldig glad for at det stemte. Jeg vekket Jens med resultatet og han ble også veldig glad :)

21.06.15 var dagen vi fortalte de kommende besteforeldrene, som virkelig virket til å bli veldig glad for nyheten.

25.06.15 var vi på ultralyd for første gang, jeg hadde en time hos legen og vi fortalte om graviditeten, så hun sjekket med ultralyd og vi fikk se noe bittebitte lite. Det var for tidlig å si noe sikkert om hvor langt jeg kunne være på vei, så hun satt opp en ny time uken etter, men jeg fikk termin 21.02.16 utifra siste menstrasjon. Så var ca 5 uker på vei.02.07.15 var vi på ny ultralyd, og fikk se et lite frø på 5,4 cm, og et hjerte som slo. Hun anslo da at jeg var 6+3, og ble da satt litt tilbake, da jeg utifra menstermin skulle være akkurat 7 uker, jeg var derfor forberedt på en senere termin på ordinær ultralyd, men vi gikk fremdeles utifra at termin var 21.02

Etter dette var det svangerskapskontroller hos lege og jordmor, og på disse to kontrollene fant de ikke hjertelyden med doppleren, og jeg husker jeg gikk og forberedte meg på at vi kanskje ikke ville høre et hjerte som slo igjen. Etter alt jeg hadde lest av erfaringer andre hadde hatt om hjerter som hadde sluttet å slå, uten at de hadde fått noen tegn til det, og da fått vite flere uker senere at hjertet hadde sluttet å slå for en stund siden. Jeg kjøpte meg etterhvert en doppler slik at jeg kunne sjekke selv, da den kom i posten fant jeg hjertelyden med en gang, noe som var utrolig beroligende, da ofte disse hjemmedopplerene kan være med på å skape mer frykt da man ikke alltid vet helt hvor man skal lete. Jeg har vært utrolig heldig, de eneste tegna jeg har hatt til at jeg er gravid er/har vært trøtthet, og vondt i ryggen/ bekkenløsning, noe jeg fikk ganske tidlig. Selvom jeg har klaget, og sutret mye over det til mine nærmeste så vet jeg at jeg har vært kjempe heldig og sluppet unna mye dritt. Jeg startet tidlig med bassengtrening for å trene opp bekkenmuskulatur, noe jeg tror har vært veldig nyttig, og jeg vet ikke om jeg hadde vært så bra som jeg er i dag, hvis det ikke hadde vært for det. 18.08.15 var vi ute å kikket på vogn etter første time hos jormor, og bestilte like godt med en gang 12 uker på vei. Ikke fordi det hastet så veldig i utgangspunktet, men vi fant en vogn vi likte og om vi bestilte den da fikk vi den 1000 kr billigere og med mer utstyr. Valget falt på Emmaljunga Mondial De Luxe 2015 modell, med svingbare hjul forran, da vi anser det som mer praktisk. Jeg kjente de første bevegelsene ca. 1 uke før ultralyd, noe som kjentes ut som små bobler, var litt usikker på om det var bevegelse fra babyen eller om det var bevegelse i tarmen, men dag for dag ble bevegelsene sterkere og sterkere.

16.09.15 Ordinær ultralyd, dagen som ikke kunne komme fort nok. Jeg var helt overbevist om at det var en jente vi ventet, og det de andre i familien min også. Jeg ønsket meg selvfølgelig jente, og Jens ønsket seg gutt, vi var begge veldig spente på hvem som var der inne, og ikke minst reaksjonene våre på at en av oss tok feil. Vi fikk se en fin liten baby, som viste seg å være en liten gutt, J hoppet nesten gjennom taket, og jeg kunne jo ikke annet enn å smile jeg heller. Han vokste fint og så ut til å trives, og enda gladere ble jeg da terminen ble flyttet en uke tilbake! Ny termin ble 15.02.16. Etter ultralyden ble det en laaang shoppingrunde hvor jeg fikk handlet masse lyseblått, og det var så deilig å kunne handle litt og ikke bare gå å kikke, og kjøpe nøytralt. Ukene etter ultralyd har egentlig bare flydd forbi, selvom jeg var ganske sikker på at det skulle bli noen laaange måneder. Nå er det 3 måneder og 5 dager igjen til termin, og tiden mot jul nå går fort, så er plutselig februar her, og vi får endelig hilse på den lille gutten i magen, det skal bli så herlig, å endelig få se hvordan han ser ut, og kjenne lukten av baby <3

#svangerskap #gravid #baby #gutt #oppdatering #ultralyd #mamma #mammablogg 

Nytt eller bruktJeg er veldig glad i å shoppe, og gjør det så ofte jeg kan, og allerede nå over 4 måneder før lillegutt skal komme, tror jeg at vi har alt av klær på plass, og det er lite annet utstyr som mangler. Kun det beste er godt nok, mener jeg og derfor har vi kjøpt omtrent alt nytt. Mange sier at det er veldig unødvendig, og de vokser så fort at de ikke rekker å slite ut ting. Vi kjøpte ny vogn, litt fordi jeg er veldig skeptisk til å handle av folk jeg ikke kjenner, da jeg ikke vet hvordan de har oppbevart det, og vedlikeholdt det. Nå var vi også så heldig at vi fikk sponset store deler av vogna også, men det viste vi ikke før vi kjøpte den. Dessuten er det veldig stas å kjøpe dette nytt, når man skal ha barn for første gang. Når det gjelder bilstol så er dette noe de anbefaler å kjøpe nytt, for at du skal være sikker på at den ikke er utsatt for kollisjon eller andre støt, men jeg hadde kjøpt dette bruk dersom det var fra noen vi kjente veldig godt, og de kunne garantere meg at det ikke hadde vært utsatt for noen form for skade, men vi hadde ingen nære som skulle selge, og kjøpte derfor ny da vi kom over et godt tilbud. Når det gjelder klær har vi arvet en del, og jeg har kjøpt mine første brukte plagg fra grupper på facebook og finn.no, og de ser nesten ikke brukt ut, men det er ikke alltid sånn. Jeg kjøpte nylig en brukt ulldress fra finn.no og den var ikke vasket en gang, den luktet gulp og hadde en flekk på seg, det gikk vekk i vask, men det er litt med det inntrykket man får også, om jeg skal selge klær eller andre ting på nettet vil jeg jo passe på at det er i best mulig stand, slik at de nye eierne får mest mulig glede ut av det. Jeg søker rundt ofte for å se etter slike ting som ulltøy og sånt som er dyrt nytt. Så lenge jeg har muligheten til å kjøpe nye ting, så gjør jeg heller gjerne det. Det er kanskje ikke så miljøvennlig, men jeg liker å vite hvem som har brukt tingene før jeg skal bruke det på det mest dyrebare jeg har. 

Jeg er selvfølgelig evig takknemlig for alt vi kan arve og kjøpe billig av kjente, vi har spart en del på det som gjør at vi kan investere i litt dyrere ting vi ønsker oss. 

 

Kjøper du klær og andre ting brukt på nettet?

Hvorfor/hvorfor ikke?

Strikkedilla2. November allerede, føler tiden bare flyr forbi. Jeg er i svangerskapsuke 26 (25+2) og det går overraskende bra enda, tross litt plager med halsbrann og rygg. Sparkene har vært en del svakere de siste dagene, og det kan jo være litt skummelt, men jeg kjenner det, og har fått sjekket hjertelyden, så han har nok bare snudd litt på seg så han ikke sparker utover. Jeg kjenner vekten hans innimellom, hvertfall hvis han ligger mot blæra mi. Nå skal han være rundt 30 cm full lengde, og veie rundt 810 g. så han nærmer seg en kg. Og om han skulle bli født nå er det stor sjanse for at han klarer seg, og det er veldig godt å tenke på, selvom jeg håper han blir der noen måneder til. 

Det har blitt veldig mye jobbing i det siste, og slik skal det fortsette i noen uker til, jeg har startet i praksis og jobber der 4 dager i uken i tillegg til den andre jobben min. Når jeg da ikke jobber, blir det mest avslapping, og strikking, for jeg har begynt å strikke, og får det overraskende bra til. Har jo strikket noe tidligere, men det har vært rett opp og ned. Jeg bestemte meg at jeg skulle prøve å strikke noe babytøy, og det har gått veldig bra, nå har jeg strikket et par sokker/tøfler, snart ferdig med en bukse og to luer. Jeg må få laget noen dusker til de luene, og sy dem sammen, men er ganske fornøyd med resultatet. Neste jeg skal prøve meg på er en hjelmlue, den ser så god ut, men tror det blir største utfordringen til nå.#mammablogg #mamma #gravid #svangerskap #strikking #baby #babytøy

Ønskeliste

Nå er det nesten bare småting som mangler til lille, det er en del ting vi ikke har fått i hus enda, som seng, vippestol, babycall, vugge, og bilstolpose, men det er ordnet, slik at det kommer etterhvert. Vi trenger en spilledåse, nattlampe, og babygym. Som jeg ser på som nødvendig. Foruten om det så er det så utrolig mye fint, og ikke minst dyrt til baby, og de vokser jo så fort også, men det er lov å drømme. Noe vi hvertfall skal ha, som vi har ønsket oss til jul også er stokke tripp trapp med newbornseat. Hvis ikke blir det en investering etter jul.

#ønsker #ønskeliste #baby #gravid #mamma #mammablogg 

6 Måneder

Andre ultralyd, første gang vi kunne se han! Her var han nesten 6 cm

Det har allerede gått 6 måneder, 24 uker. 113 dager igjen til termin. Det føles litt som det var i går jeg skjønte det var noen inni magen, og gikk å gledet meg til å få svaret. Jeg følte det tok så alt for lang tid før jeg kjente noen tegn til liv. Jeg gikk hele tiden å kjente etter, og ved omtrent hver luftboble var jeg i tvil på om det kunne være et lite form for spark. Tiden før vi skulle få vite kjønnet gikk så alt for sent. Nå har vi allerede vist det i over en måned. Og jeg syntes tiden går både fort og sent på samme tid, jeg gleder meg så alt for mye til å se han og lukte på han. Samtidig som det er utrolig koselig å kjenne at han blir sterkere og sterkere hver dag. Og ikke minst å ligge å se på magen hvordan den hopper. Han er 29 cm og veier 650 gram. Og jeg kan ikke skjønne at noe så stort ligger inni magen min akkurat nå. Og ikke minst at det er 16 uker til han skal komme ut til oss. 


Vi var på kontroll hos jordmor på torsdag som var, og magen vokser som den skal. Og bekkenet har egentlig vært veldig bra i snart 2 uker, men det har vært litt kranglete i dag, men nå har jeg jobbet mye i det siste. Håper virkelig det kommer til å holde seg bra i noen uker til, da jeg skal i praksis i sykehjem, noe som dessverre kan by på noen utfordringer. Men det er 6 uker det er snakk om å jobbe nesten 100%. Når jeg er ferdig med praksis er jeg alt i uke 30, så håper virkelig det går fort! 

I dag er det rydding og vasking som står på planen, har jobbet hver dag, og ikke fått gjort så mye her hjemme. I tillegg så er gulvet fult av prim etter vi passet en 11 måneder gammel gutt her på torsdagen. Han er en utrolig rolig gutt og virkelig en drøm å ha med å gjøre, men merker at det blir en helt annen hverdag. 

#gravid #mammablogg #mamma #svangerskap

Inspirasjon barnerommet

Her vi bor nå har vi bare ett soverom, så lille blir å dele rom med oss frem til vi ser at vi trenger noe større, men jeg gleder meg så utrolig mye til vi skal lage et eget rom til han, det er så mye fint. Drømmedrømme <3

#gravid #mammablogg #mamma #svangerskap #baby #barnerom #inspirasjon

Svangerskapsuke 21

I dag er jeg 21+4, 53,5% av svangerskapet er over, og magen begynner endelig å få litt form.

Fosteret er denne uken 19 uker gammelt, er ca. 26 cm langt, og veier ca. 400 g. Om 4 uker så kan barnet overleve om det blir født, og jeg kjenner det skal bli deilig å komme over det. Bekkenløsningen blir ikke bedre med dagene, men jeg trener i vann med fysioterapeut, noe som fungerer veldig godt. Det å kunne bevege seg uten smerter er helt herlig. Nå skal jeg snart 6 uker ut i praksis i sykehjem også, og jeg håper virkelig at det går fint. Nå har vi kjøpt bæresele også, vi valgte Stokke sin bæresele. I utgangspunktet hadde vi valgt Ergobaby 360, men den til Stokke har ryggskinne, noe som gjør den bedre å bære for oss som begge sliter med ryggen, så jeg håper vi blir fornøyd med den, den var hvertfall veldig fin. I tillegg har vi kjøpt en del klær også. Det er så alt for mye fint, så jeg tror nok han kommer til å ha mer enn nok klær.

Den blå bodyen er bestilt fra Knerten Og Karoline, hvor man får 35% om man er gravid.#gravid #svangerskap #mammablogg #mamma

Svangerskapsuke 20

 

Nå har jeg endelig bikket halvveis og har dermed gått flere dager enn jeg har igjen. Herlig følelse, nå håper jeg bare at tiden frem mot termin går noe fortere enn det har gjort til nå. Gleder meg så utrolig til å hilse på den lille prinsen. I dag er jeg 20+4.

♥ Termin - 15 Februar

♥  På vei - 20+4

♥ Trimester - 2

♥ Kjønn - Gutt

♥ Humør - Stort sett normalt, men kan plutselig bli veldig lei meg eller sint og irritert

♥ Plager - Bekkenløsning, tett nese og halsbrann

♥ Innkjøp - Vogn og stelleveske, bilstol, litt klær, stellekommode, og div. småting

♥ Aktivitet - Han sparker mer og mer og sterkere og sterkere for hver dag.

♥ Cravings - Har egentlig bare fått tilbake lysten på noe søtt :/ De fire første månedene forsvant både matlyst og godtesug. Og sistnevnte var jo positivt så lenge det varte.

♥ Tanker om fødselen - Det er veldig lenge til, men det er ikke noe jeg gruer meg for. Dette er jo første gangen, og jeg vet jo ikke helt hva jeg går til, for alt jeg vet så kan det gå som en ''lek''. Dumt å gå å grue seg for min del, jeg går inn med et åpent sinn, og gleder meg egentlig veldig.


#svangerskap #gravid #graviditet #baby

Tanker om graviditetenJeg hadde en misstanke om at jeg kanskje var gravid ganske tidlig, men tok ingen test. Vi skjønte det vel egentlig den dagen vi dro til Kreta 11 juni, da jeg ikke fikk uka mi, og for hver dag som gikk hvor jeg ikke fikk den ble jeg mer og mer overbevist om at det stemte. 

Jeg testet positivt lørdag 20 juni, noe vi ble utrolig glade for, selvom det var ganske uvirkelig. Jeg hadde foreløpig ingen symptomer som skulle tilsi at jeg var gravid, noe jeg bør være glad for. Vi var på ultralyd i uke 7 for å se at hjertet slo, noe som det gjorde. Det var utrolig fint. Jeg har vært litt redd for å glede meg for mye i tilfelle noe skulle gå galt, da hvertfall før uke 12, men legen sa at så lenge hjertet slo og alt så ut til å være som det skulle, så var det ca 98% prosent sjanse for at det skulle gå bra. I de neste ukene var jeg mye sliten og satt eller lå for det meste hjemme, da jeg var utrolig trøtt og hadde vondt for å bevege meg. Jeg kunne sove opptil 4 ganger om dagen og fremdeles være kjempe sliten. Om jeg var på jobb en dag, sov jeg omtrent hele neste dag. Dette skulle visst gå over etter uke 12, men jeg merket ikke noe særlig forskjell før kanskje uke 15, da begynte jeg å føle meg litt mer opplagt, men har fremdeles et behov for å slappe av og kanskje sove litt i løpet av dagen. Jeg har ikke slitt med noe kvalme, men dårlig matlyst som har resultert i kvalme, min favorittrett taco, har blitt mitt værste mareritt, bare lukta gjør meg dårlig (håper virkelig det går over). Mens jeg har blitt mye mer glad i fisk og sjømat. 

Jeg syntes det var veldig rart at det var noe som vokste inni meg, nesten uten at jeg la merke til det! Og jeg gikk hele tiden å belaget meg på at det kanskje var noe alvorlig galt eller i værste fall at den ikke levde når vi skulle på ultralyd. Dagene og ukene før ultralyden var lange, og jeg bestemte meg for å kjøpe en doppler for å finne hjertelyden for å kunne berolige meg selv, jeg fant heldigvis hjertelyden til den lille, og kunne slå meg til ro med det. 

Mellom uke 16-17 begynte jeg å kjenne noe som kunne minne om bittesmå spark, noe som har blitt sterkere og sterkere for hver uke. Og 16 september skulle vi endelig få se den lille skapningen vi har skapt. Og han var helt perfekt. Terminen ble flyttet fra  21 februar til 15 februar, jeg var ganske sikker på at jeg skulle bli satt tilbake, men heldigvis ble jeg flyttet frem. Det var så utrolig fint å se han og at han hadde det fint. 

Nå kjenner jeg bevegelse hver dag, og jeg gleder meg utrolig mye til å møte den lille skapningen, og håper virkelig de neste månedene går fortere enn de første. 


Jeg er så heldig som får dele dette med verdens beste kjæreste og han jeg vet kommer til å bli verdens beste pappa! Han er så tålmodig, jeg kan nok være en håndfull å leve med om dagen, men han er utrolig flink til å hjelpe meg og støtte meg der hvor det trengs. 

#graviditeten #gravid #svangerskap #tanker #mamma #mammablogg

Les mer i arkivet » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016

gratisdesign av Tonjemt
hits