Hjemmeeksamen

I dag fikk jeg utdelt nest siste eksamen for dette semesteret, det er en hjemme eksamen som skal leveres fredag kl.13, og jeg har sittet å skrevet i hele dag, men er fremdeles bare på første oppgave, den minste oppgaven som omfatter 20% av oppgaven, de to siste omfatter 40% hver, hele eksamen skal være på 3000 ord +/- 10%, jeg er nesten ferdig med første oppgaven og har lagt en plan og innhentet det jeg trenger av pensum for å gjøre de to siste, så planen er å bli helt ferdig på torsdag slik at jeg bare kan se over på fredag og levere. Det skal bli veldig godt å få denne overstått, men når denne er over starter siste innspurt på og det siste emnet dette semesteret som går på det praktiske. Det er mere noe for meg da jeg ikke er så akademisk, men det blir også veldig intenst, den praktiske eksamen er 9 juni, og frem mot det har vi lange dager i sim senteret, pluss høysesong på jobb, så dagene mine blir stort sett fra 6 om morgenen til jeg er hjemme igjen rundt 21, gruer meg veldig til å være så mye borte fra W, når det eneste jeg får sett av han når han er våken er den halvtimen om morgenen jeg steller han, før han reiser og blir levert av pappaen, men det er en liten periode nå, frem mot den eksamen. 

Det er igjen en stund siden jeg har skrevet her, men vi har hatt det fint. I påsken hadde vi gjester til overnatting, 4 stykker i den ikke alt for store leiligheten vår, men sånn er det når vi bor et stykke unna hverandre, så da tok de rommet til W, mens W lå hos oss. Så lagde vi lammestek, og hadde hjemmelaget sjokolademouse til dessert. Når de dro langfredag, dro vi ut å møtte mamma og pappa i båten for å sove over der resten av helgen, det var ikke så fint vær, så vi ble liggende i en havn, mens planen egentlig var å dra til Jomfruland. Mamma og pappa har en stor båt, men jeg merker det er ganske utfordrende med slike plasser når W skal utforske, og det er ikke alltid like lett å barnesikre over alt, men det gikk ganske greit, blir nok enklere når det blir varmere i været og det er enklere å være ute.I går var vi en tur i Eventyrfabrikken med svigerfamilien, før vi dro ut å spiste, veldig koselig å få samlet alle når de bor et stykke unna alle sammen, og i hver sin retning. William koste seg masse, og det virker som han har mye glede av å dra på slike plasser nå, så det må vi få til flere ganger fremover. 

Nå må jeg nesten prøve å fortsette litt på eksamen, før de to andre kommer hjem :)

Siste innspurt


Eksamen i morgen, og motivasjonen er på bunn. Så mye annet jeg heller vil bruke tiden på enn dette nå. Skal bli så godt å bli ferdig, og forhåpentligvis bestå. Så er det 2 uker i dag til jeg begynner i praksis, som blir veldig spennende. 

Jeg er evig takknemmelig for iTunes U og Universitetet i Stavanger som har lagt ut podcast, som har hjulpet veldig før eksamen.

#iTunesU #Sykepleie #UIS #Hit

Lettelse

Endelig har jeg fått svar og bestått anatomi eksamen, jeg har påskeferie og leser til neste eksamen så mye jeg kan, jeg er snart ferdig med første året på sykepleien, har bare praksisen igjen, det skal bli en lettelse!

Jeg gjør ikke så mye annet om dagen, det var en ekstra motivasjon å bestå på anatomien, så nå er det bare lesing fremmover. 

Håper alle har en fin dag :)

Dagen før dagen

Kanskje en av de verste dagene i mitt liv hittil, Anatomi og fysiologi eksamen er i morgen. Et fag som jeg i utgangspunktet syntes er utrolig interessant, for det er det jo, hvordan alt i kroppen virker i forhold til hverandre og hvordan de er avhengig av hverandre for å oppretholde normalfunksjon i kroppen. 

Jeg har aldri vært avhengig av å lese til noe tidligere, gikk ut av ungdomskolen med respektable karakterer, omtrent uten å gjøre annet enn å følge med i timene og gjøre lekser. Samme på videregående. Ting har vanligvis gått veldig enkelt for meg. Første eksamen på høyskolen var heller ingen stor utfordring, men jeg hadde selvfølgelig skjønt at jeg måtte lese litt mer enn jeg var vandt til fra tidligere, da forelesningene bare presenterte temaene. Og jeg tenkte vel da at resten skulle gå like lett. Da anatomieksamen nermet seg i november, ble jeg syk, og fikk ikke lest like mye som jeg burde, men jeg tenkte vel at det ikke var noe stort problem og gjennomførte eksamen, og fikk rett før neste eksamen tilbakemelding på at jeg hadde strøket. Det var utrolig kjedelig å høre, men jeg var skrå sikker på at jeg når jeg skulle ta den opp igjen skulle det by på det minste problemet. En måned etter anatomien har jeg sykepleievitenskap, den gikk heller ikke helt som den skulle, og det var værre. Er jeg egentlig kvalifisert til dette? Frusterasjonen var stor, og jeg var ikke veldig høy i hatten når jeg måtte fortelle dette. Jeg ser på dette som latskap, og klandrer selvfølgelig meg selv, for å ha prøvd å hatt et sosialt liv vedsiden av. Etter dette har jeg vel omtrent ikke vært med venner i det hele tatt. Om jeg drar ut har jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke i stede sitter å leser. Om jeg stryker nå kommer jeg ikke inn på andre året. Jeg har 2 eksamner innen en måned som skal være med på å dømme det. Bare min egen feil. For å bestå må jeg ha over 40% bestått på begge, og jeg skjønner at det må være sånn. 

Nå sitter jeg, dagen før en av de avgjørende prøvene og skal lese enda mer, få det til å sitte enda litt, selvom det går inn like fort som det forsvinner ut igjen. Merkelig hvordan lysten til å vaske ned leiligheten og gå igjennom alt, å rydde, er så sterk i situasjoner hvor jeg absolutt må lese. Krysser fingrer for at jeg klarer meg gjennom eksamen, og hvertfall leverer en besvarelse som rekker til en E, jeg har 3 år hvor jeg kan forandre den karakteren, så det viktigste nå er bare å bestå på begge, så jeg kan ta sommerferie med god samvittighet, og få starte på andre året, og ikke må vente et år for å få tatt de opp igjen. 

Marlene

Bestått eksamen

Hei

I dag har jeg endelig fått svar på mine to første eksamner, og jeg hadde bestått begge, det er en utrolig lettelse med tanke på anatomieksamen som er om 12 dager, så er det bare å øve og øve

De to neste ukene har jeg studieuker, men unntak av et seminar nå på mandag og eksamen mandagen etter, så da får jeg god tid til å fordype meg i stoffet på egenhånd, og en uke fri etter eksamen som skal komme veldig godt med, før sykepleievitenskap eksamen som er 18 desember. Vårhalvåret blir forhåpentligvis ikke så hektisk, men hvertfall mer praktisk, og det skal bli deilig, for jeg er ikke veldig teoretisk anlagt.

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Mars 2016

gratisdesign av Tonjemt
hits